Hjemmelavet pasta er virkelig lækkert, og så kræver det kun to ting: æg og mel. Det er alt, der skal til for at lave en lækker hjemmelavet pastadej. Her kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavet pasta, så kan du gøre mig "kunsten efter" og lave en lækker frisk pasta.
Jeg elsker pasta! Når vi skal have pasta kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af det. Derfor er jeg blevet stor fan af at lave min egen hjemmelavet pasta. Du må ikke lade dig skræmme af det, for det er ikke særlig svært eller tidskrævende. Til denne her opskrift skal du bruge en pastamaskine, der gør det hele meget nemmere.
For at lave hjemmelavet pasta skal du kun bruge 2 ingredienser, nemlig æg og mel. Det burde de fleste vist kunne finde frem derhjemme, så kast dig bare ud i lækker pasta til kødsaucen.
Hjemmelavet pasta
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Pastamaskine
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g (reklamelink)hvedemel, gerne tipo 00
Sådan gør du
- Hæld melet i en stor skål og lave en fordybning i midten.
- Slå æggene ud i midten af fordybningen.
- Med en gaffel piskes æggene sammen og ligeså stille pisker du melet med ind i æggene.
- Når alle æggene er optaget af melet ælter du dejen godt igennem til den er fin og smidig.
- Læg dejen i en pose og luk den, læg den på køl i cirka 30 minutter – eller længere. Den kan fint ligge der til næste dag.
- Tag dejen ud af køleskabet og del den i 4 stykker. De 3 af stykkerne bliver liggende i posen indtil du er færdig med det første stykke.
- Find din pastamaskine frem, og sæt håndsvinget på den del der gør dejen flad. Sæt dernæst bredden til den størst mulige. Klem dejen lidt flad med hænderne, og før den derefter igennem maskinen. Jeg kører dejen igennem to gange på hver bredde. Fortsæt indtil du har gjort dejen så flad som muligt. Hvis dejen begynder, at klistre lidt undervejs kan du drysse den med lidt ekstra mel.
- Nu står du med et langt og flot stykke pastadej. Dette lange stykke pasta kan nu skæres lidt ud i mindre plader, og så har du lavet lasagneplader, f.eks. til lasagne eller lasagneruller. Nu sættes håndsvinget op til pastaskæreren. Vælg hvilken type pasta du vil lave – min kan lave spaghetti eller fettuccine.
- Hvis pastaen skal ligge lidt inden den skal koges er det godt lige at drysse den med lidt mel og “rode” lidt rundt i den, så den ikke klistrer sammen.
- Kog pastaen i saltet kogende vand i cirka 3 minutter.
- Server eventuelt til en lækker kødsauce.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Du kan bruge denne opskrift som en grundopskrift på hjemmelavet pastadej. Man kan derfor tilsætte noget smag, som man godt kan lide til opskriften. Du kan også ændre formen eller eksempelvis lave dem til ravioli eller andre pasta udgaver.
Jeg har en pastamaskine fra Jamie Oliver, som jeg er utrolig glad for. Men der findes masser af forskellige pastamaskiner.
Selvom det hedder en pastamaskine, så er den altså ikke så automatisk som man kunne tro. Man kan dog også købe nogle modeller, hvor der rent faktisk er en motor på, altså en elektrisk pastamaskine. Men så skal man vist lave lidt mere pasta end jeg gør.
Spørgsmål og svar til opskriften
Man skal lade sin pastadej hvile i i hvert fald 15-30 minutter, da det er med til at få gluten i melet til at slappe af. Det gør den nemmere at rulle ud. Hvis du ruller den ud med det samme, inden at den hviler, så vil dejen trække sig sammen.
Når du har lavet din friske pasta, kan den godt holde sig i 3 dage i køleskabet. Jeg vil nok pakke den ind i film.
Bent skriver
Hej
Faldt lige over din opskrift på hjemmelavet pasta. Du skriver at i ikke spiser ret meget pasta mere, men når I gør det, så laver I det ekstra lækkert med den hjemmelavede, det bringer mig til min kommentar. Hvorfor i alverden bruger I så ikke durumhvede i stedet for alm hvedemel. det er jo det eneste rigtige til pasta, og i øvrigt 10 gange bedre end den klistrede alm hvedemel, blot som et lille indspark.
Mvh
Bent
Louise Dam skriver
Hej Bent
Mange tak for dit tip, jeg vil da forsøge mig med durum næste gang så :-)
Hilsen Louise
Nis skriver
Og så i 00. Hvilket er den fineste malet størrelse på melet, hvilket gør den endnu mere smidig