Her kan du få fingrene i min bedste opskrift på en hjemmelavet Snickers is med karamel og peanuts i. Min Snickers is kan laves uden ismaskine, og du kan lave den med ganske få ingredienser. Kombinationen af karamel, peanuts og chokolade er virkelig lækker!
Jeg er vild med at eksperimentere med is, og det gælder både den is, jeg laver på ismaskine, men også den som jeg laver uden ismaskine. Is er noget, som jeg kan spise året rundt, og denne her karamel is med kondenseret mælk er blevet en af mine favoritter!
Se også disse opskrifter:
Stracciatella is | Jordbærsorbet | Is-sandwich med cookies og vaniljeis
Hjemmelavet Snickers is med karamel
Kombinationen af peanuts, chokolade og karamel er en kombination, som man bare aldrig går galt i byen med. Og denne her is er ingen undtagelse. Det er en is, som du faktisk kan gøre klar på bare 10 minutter. Og så kan du nyde den efter cirka 6 timer i fryseren.
Det er genialt, hvis du skal have gæster, og gerne vil imponere dem lidt, men ikke gider at stå lang tid i køkkenet, når de sidder ved bords. Denne her is kan du lave klar om morgenen, dagen før eller ja – et par uger før. Så skal den bare lige stå og tø op i 10 minutter på køkkenbordet, inden du kan lave flotte iskugler af den.
Is med karamel, chokolade og peanuts
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 spsk rom
- ½ tsk (reklamelink)vaniljepulver
- 5 dl piskefløde
- 100 g peanuts, saltede
- ½ dåse dulce de leche
- salt
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade 70 %
- 1-2 spsk (reklamelink)peanut butter
Sådan gør du
- Bland kondenseret mælk med rom og vaniljepulver
- Pisk fløden til en let skum
- Bland flødeskummen i skålen med kondenseret mælk og tilsæt hakket chokolade
- Kom halvdelen af ismassen i en beholder
- Kom halvdelen af karamellen (dulce de leche) ovenpå isen og træk rundt i det med et grillspyd eller lignende
- Kom halvdelen af peanuts ovenpå (de kan eventuelt hakkes)
- Kom eventuelt lidt peanutbutter
- Hæld så resten af ismassen på og gentag med karamel, peanuts og peanutbutter og kom også en smule hakket chokolade på toppen
- Sæt isen i fryseren i minimum 6 timer
Video
Tip til opskriften!
- Hvis du ikke har en halv dåse dulce de leche kan du prøve at lave din egen karamel eller købe en helt almindelig karamelsauce. Dog giver Dulce de leche en helt særlig konsistens og smag til isen.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er en form for færdigkogt karamel. Den kan man få, hvis man koger en dåse kondenseret mælk i 3 timer - så får man lækker cremet karamel. Du kan også købe dulce de leche færdig på dåse i flere supermarkeder.
Den skal være i fryseren i minimum 6 timer, før at den er helt frossen og klar.
line uth skriver
Skal den kondenserede mælk være “kogt”
Louise Dam skriver
Nej, til selve ismassen skal den ikke være kogt. Karamellen jeg bruger er kogt kondenseret mælk, men kan købes færdigkogt.
Anne Jegsen skriver
Hejsa 😁
Du skriver: bland kondensereret mælk med Rom og vaniljepulver.
Øhh kan ikke læse hvor meget Rom der skal i. Kan ikke se det stå i opskriften 🫣
Louise Dam skriver
Hov nej, det er da smuttet ud af opskriften. Jeg har skrevet det ind nu :-)