En lækker hjemmelavet tærte kan være helt fantastisk tilbehør, eller den kan være centrum for aftensmaden med blot en salat som tilbehør. Men fælles for alle de dejlige tærter man kan lave er, at det kræver en god tærtedej. Jeg laver oftest tærter når der skal ryddes op i køleskabet. Det mest smager bare godt når det kommer i en tærte med lækkert ægge/ostefyld over. Ofte så bliver det med enten kylling eller laks som hovedingrediensen og så spiller spinat ofte også en stor rolle i mine tærter. Men brug det fyld du lige har lyst til, og prøv dig bare frem. Det kan næsten ikke gå galt :-)
Hjemmelavet tærtedej
Justér antal2 stk.
Ingredienser
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 50 g grahamsmel eller rugmel
- 350 g (reklamelink)hvedemel
- 150 g blødt smør
Sådan gør du
- Rør vand, salt og grahamsmel eller rugmel sammen enten i hånden eller i en røremaskine.
- Tilsæt hvedemel og det bløde smør.
- Ælt til alle smørklumper er væk og dejen har samlet sig.
- Lad dejen hvile på køl i cirka 1 time (så er den lettere at rulle ud)
- Del dejen i to lige store stykker.
- Drys lidt mel på bordet og rul hver del ud med en kagerulle.
- Beklæd to tærteforme med dejen.
- Den dej der stikker ud over tærtedejen ruller du henover med kagerullen så du får en helt fin kant. (se billede).
- Prik huller med en gaffel i tærtedejen.
- Forbag tærtedejen ved 200 grader i cirka 10 minutter-15 minutter.
- Tilsæt det ønskede fyld og bag tærterne færdige i ovnen. Det tager cirka yderligere 20-25 minutter.
Noter
Opskriften er fra Rikke Grybergs bog "Byens bedste brød & kager".
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 1266 kcal | Kulhydrater: 153 g | Protein: 22 g | Fedt: 63 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Trine skriver
Hejsa, kan man lave dejen dagen før og så bare have den i køleskabet indtil den skal bruges? :-)
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan :-)
Anne-Grethe skriver
Kan man bruge sigtet speltmel el fuldkornsmel, istedet for grahamsmel/rugmel?
Louise Dam skriver
Ja det tror jeg sagtens du kan.
beldwin skriver
Start med at bland mel og smør sammen. En tærtedej skal æltes så lidt som muligt, ellers risikerer du at dejen trækker sig sammen under bagningen...
Rikke Jeppesen skriver
Hej - lækker opskrift. Kan man fryse dejen ned som en kugle - så man kan optø den og bage den, når man skal bruge den?
Mange tak fra Rikke
Louise Dam skriver
Hej Rikke
Jeg har faktisk frosset en kugle dej ned, men jeg har ikke prøvet at tø den op endnu. Men jeg regner med at man kan :-)
Bodil skriver
Man kan også trykke dejen helt flad i posen, så er den hurtigere at tø, og den fylder ikke så meget i fryseren
Louise Dam skriver
Tak for tippet! Det gør jeg faktisk også når jeg fryser kød ned.
Bente staub skriver
Jeg har nu prøvet at fryse min dej det er bare fantastik og brugte ingen mel, jeg lavede de lækkers tærter af en ørred og resten i køleskabet
Louise Dam skriver
Skønt at høre!