Vaniljesukker skal næsten bruges i alle kager. Men det vaniljesukker man køber i de almindelige dagligvarebutikker har ikke set meget vanilje. Det her er måske ikke rigtig en opskrift men mere et tip til hvordan du kan bruge dine brugte vaniljestænger i stedet for at smide dem ud. Når du har skrabet kornene ud af vaniljestangen er der nemlig stadig masser af vaniljekorn tilbage. Det er da et tip i bedste stop spild af mad stil.
Hjemmelavet vaniljesukker
Justér antal1 glas
Ingredienser
- 10-15 tomme vaniljestænger
- 300 g sukker
Sådan gør du
- Hver gang du har tomme vaniljestænger tilbage lade du dem lige ligge og tørre på køkkenbordet 1 dag og så ned i et lukket glas.
- Når du har samlet en del sammen blendes de sammen med sukker.
- Jeg blender det først sammen i en minihakker og bagefter får det også en tur i min kaffekværn for at det bliver helt pulveriseret.
- Hæld på et krydderiglas eller lignende og brug det som almindeligt vaniljesukker, bare med meget mere smag!
Noter
18/9-23: opskriften er opdateret til hvordan jeg laver vaniljesukker nu.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Glassene jeg opbevarer mit vaniljesukker i er mine krydderiglas, som jeg har skrevet meget mere om i mit blogindlæg "Få orden i krydderiskuffen".
Comments
No Comments