Her kan du finde en lækker græskarsuppe med hokkaido. Det er en suppe med græskar, og den er virkelig cremet. Hokkaidosuppe er noget, som man især laver i vinterperioden. Sådan er det også med en helt klassisk suppe med græskar.
Det er skønt at spise græskarsuppe med hokkaido, når det begynder at blive koldt udenfor. Suppe er nemt at lave, det er sundt og så varmer det rigtig skønt i kulden. Græskar er meget mere end græskarmænd med lys i. De smager skønt, hvad enten det er hokkaido græskar, butternut squash eller et helt tredje græskar.
Hokkaido græskar er helt perfekte i supper, hvor jeg bedre kan lide butternut squash hvis det skal bages i ovnen eller bruges i salater. Græskar kan købes i Danmark i perioden august-december, hvis du vil have de danske græskar er de her dog kun i septemer-oktober måned. Hokkaidosuppe er desuden blevet mere og mere populært over de seneste år, da folk har fået øjnene op for græskaret.
Prøv også disse opskrifter:
Tomatsuppe | Kartoffel porre suppe | Jordskokkesuppe
Denne græskarsuppe med hokkaido er en, som du både kan lave til hovedret, men i små portioner fungerer den også som en god forret. Det meste af tiden til denne opskrift går med, at græskaret skal koges ind, så man efterfølgende kan blende det sammen.
Hokkaido græskarsuppe
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)stavblender
- (reklamelink)Gryde
Ingredienser
- 1 stort hokkaido græskar på cirka 2 kg
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ rød chili med kerner
- 1 tsk (reklamelink)stødt ingefær
- 1 tsk (reklamelink)garam masala
- 1 liter (reklamelink)grøntsagsbouillon
- 200 g flødeost
- Salt og peber
- Lidt citronsaft
- Olie til stegning
Serveres med:
- Creme fraiche
Sådan gør du
- Skræl dit græskar enten med en skarp kniv eller en kartoffelskræller. Skær græskarret i i tern.
- Skræl løgene og skær dem i grove stykker.
- Pres hvidløgsfedene eller hak dem.
- Hak chilien.
- Opvarm lidt olie i en gryde. Svits løg, hvidløg, chili og græskar i olien.
- Tilsæt krydderierne og svits det hele i et minuts tid.
- Hæld bouillon i gryden og kog det hele op.
- Lad det småsimre i 20-30 minutter eller til græskarret er helt mørt.
- Med en stavblender blender du det hele til en jævn suppe.
- Tilsæt flødeost, salt, peber og citronsaft. Blend suppen lidt mere indtil den får den ønskede konsistens.
- Server suppen toppet med lidt creme fraicen, og eventuelt lidt græskarkerner ristet på panden med salt og chilipulver.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften
- Du kan med fordel riste lidt bacon på en pande og drysse det over den cremede hokkaidosuppe. Det samme gælder med brødcroutoner, som du kan lave af lidt kedeligt brød. Det giver lige det sidste til din græskarsuppe med hokkaido.
- Det kan også være lækkert med et lækkert brød som tilbehør. Så kan man dyppe det i sin suppe med græskar. Det kan være det her flettede flutes med solsikkekerner eller langtidshævede grove flutes.
- Det er også en god ide at fryse din suppe ned, hvis du ikke får den hele spist. Lav evt en stor portion af din græskarsuppe med hokkaido så du både har til aftensmaden og til en anden dag.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Man kan spise flere forskellige slags græskar. Du kan blandt andet godt spise det græskar, som man bruger til halloween, en butternut squash som er et aflangt græskar og selvfølgelig et hokkaidogræskar. Du må dog endelig ikke spise de klassiske pyntegræskar.
Ja, det kan du faktisk godt. I denne græskarsuppe med hokkaido skræller jeg det dog væk, men det er smag og behag.
Du kan bruge det i flere forskellige slags supper og bagværk. Det kan eksempelvis være, at du laver en kage ala gulerodskage, men hvor du udskifter gulerod med græskar. Du kan også riste de kerner, der er at finde i indmaden.
Comments
No Comments