Hvis du gerne vil imponere dine gæster med en opskrift, så skulle du prøve med denne. Jeg er selv helt vild med chokolademousse, og det er da bare ekstra fint med både hvid og mørk chokolademousse. Det er forholdvis nemt at lave en chokolademousse. Denne opskrift adskiller sig lidt fra en traditionel mousse, da der ingen æggeblommer er i. Istedet er der brugt æggehvider, som er pisket stive. Derfor er denne dessert også helt perfekt til hvis du har nogle æggehvider til overs du skal have brugt. Det synes jeg tit jeg oplever. Det smarte ved denne opskrift er også at man kan lave den i god tid før gæsterne kommer. Faktisk skal den stå på køl i mindst 4 timer. På den måde skal du ikke stresse over desserten når gæsterne kommer.
Hvid og mørk chokolademousse
Ingredienser
- 75 g (reklamelink)hvid chokolade
- 3 æggehvider
- 3 spsk sukker
- 3 ½ dl piskefløde
- 75 g (reklamelink)mørk chokolade
- Pistaciekerner til pynt
Sådan gør du
Hvid chokolademousse
- Smelt den hvide chokolade over vandbad.
- Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs.
- Pisk fløden til et let skum.
- Kom cirka 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade heri.
- Vend derefter cirka 3 dl flødeskum i.
Mørk chokolademousse
- Smelt den mørke chokoladeover vandbad.
- Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste cirka 3 dl flødeskum i.
Servering
- Fordel den hvide chokolademousse i 6 små glas.
- Kom derefter den mørke mousse ovenpå.
- Stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
- Inden servering pyntes der med hakkede pistaciekerner.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Trine skriver
Jeg forstår slet ikke målene. I opskriften står 3,5 dl fløde. Dernæst tilsætter du 1 dl fløde, 3 dl fløde og 3 dl fløde. Hvor kommer al den fløde fra? Er det så færdigpisket mængde du regner i der?
Louise Dam skriver
Ja, du pisker alt piskefløden til en let flødeskum. Og så er målene i opskriften på flødeskummen. Der bliver cirka 7 dl flødeskum ud af 3,5 dl piskefløde.
Pernille Mejer skriver
Hvor er disse dessertglas købt? :-)
Louise Dam skriver
Hej Pernille
De er desværre fra en genbrugsbutik, så kan ikke helt hjælpe dig med hvor du får fat i dem henne. Men mon ikke Ikea kunne have noget lignende?