Smør er godt - men hjemmelavet hvidløgssmør med persille er endnu bedre! Sådan en lækker kryddersmør kan virkelig pifte et madbrød op til grillmaden, eller den kan fyldes i de bagte kartofler så det giver ekstra smag til kartoflen. En hjemmelavet kryddersmør kan også bruges ovenpå en lækker bøf - det giver også en dejlig smag til kødet.
Sådan en lækker hvidløgssmør kan laves virkelig hurtigt og nemt. Du skal kun bruge 3 ingredienser. Det er smør, hvidløg og persille. Bland det hele sammen og du har din færdige hvidløgssmør med persille.
Læs også: Hjemmekværnet smør | Bagekartofler | Flettede flutes med solsikkekerner
Du kan selv regulere mængden af både hvidløg og persille så det passer til din smag. Jeg synes denne her mængde passer godt, men det kan jo nemt justeres.
Hvis du ønsker at lave smørret helt fra bunden. Altså med hjemmekærnet smør. Så har jeg også en opskrift på hvordan du kærner dit eget smør.
Hvidløgssmør med persille
Ingredienser
- 100 g. smør, gerne blødt
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- TIP! Hvis du har en foodprocessor kan du blot tage eller ingredienserne og komme dem i food processoren og køre indtil det er blevet arbejdet til en lækker kryddersmør. Så får det også en virkelig smuk grøn farve! Ellers følger du de næste trin i opskriften.
- Pres hvidløgsfeddene med en hvidløgspresser og bland med det bløde smør i en skål.TIP! Hvis du ikke har fået taget smørret ud af køleskabet bruger du blot hænderne til at ælte smørret med, så skal det nok blive blødt.
- Hak persillen fint - jeg bruger ofte en saks og klipper det ned i en kop. Det er så nemt!
- Bland også den hakkede persille med den bløde smør.
- Nu kan du enten bare sætte skålen på køl til smørret skal bruges, eller du kan lægge det i et stykke bagepapir og rulle det til en tyk pølse. Så lægges smørret på køl og der kan skære skiver af det når det er blevet helt koldt.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften på hvidløgssmør
Ja, du kan godt undlade persillen og blot lave en ren hvidløgssmør. Du kan også bruge andre urter til din kryddersmør.
Det er svært at sige helt præcist. Men det burde kunne holde 2-3 uger på køl og længere i fryseren.
mishell skriver
Overskuelig og let forståelig opskrift:-)
Louise Dam skriver
Super dejligt at høre :-)