I september/oktober måned bugner det med hyldebær i Danmarks natur. De smukke røde bær kan bruges til mange lækre ting. Du kan blandt andet lave denne her skønne dybrøde hyldebærsaft, som smager virkelig godt! Hvis du ikke lige ved hvor du kan finde hyldebær nær dig, så kan du prøve at se på Byhøst.dk. Her kan man se på et kort hvor der er forskellige spiselige ting i naturen. Det er altså ret smart.
Når du nu kommer hjem med poserne fulde af hyldebær, så kan du lave denne lækre saft af dem. Den kan drikkes kold opblandet med vand (cirka 1:3), eller den kan drikkes varm og eventuelt med lidt rom i. Det skulle kunne holde en forkølelse for døren. Kan du godt lide hyldebærsaft, så prøv også en lækker hyldebærsuppe.
Hyldebærsaft
Ingredienser
- 2,5 kg hyldebær, ca. 1 bærepose fuld
- 10-12 æbler
- 1 liter vand
- 800 g sukker
Sådan gør du
- Skyl hyldebærrene grundigt. Klip alle de grove stængler af. De små må gerne blive siddende på.
- Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove både.
- Kom hyldebær og æblestykker i en stor gryde og hæld vandet over. Lad det koge i cirka 30 minutter, eller indtil bærrene er drænet for saft.
- Læg et rent viskestykke eller lignende i bunden af et dørslag og placer dørslaget ovenpå en anden stor gryde eller skål. Hæld nu bær og saft ned i dørslaget, mas eventuelt lidt på bærrene med en grydeske så alt saften kommer med ud. Lad det stå og dryppe ned i skålen indtil du har fået alt saften med.
- Opvarm nu saften i gryden og tilsæt sukkeret. Fortsæt til sukkeret er opløst.
- Hæld den varme saft på skoldede flasker og luk flaskerne med det samme.
- Opbevar saften i køleskabet, hvor den burde kunne holde sig ret længe. Når først en flaske er åbnet er holdbarheden dog begrænset til omkring 1-2 uger vil jeg mene.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Bente Overgaard skriver
Hej
Tak for en inspirerende blog med mange skønne opskrifter som jeg nyder at afprøve😊👍
Som gammel husmor vil jeg tillade mig at komme med et forslag om at i unge travle børneforældre, som gerne vil bruge naturens skønne råvarer til bla saft fra forskellige frugter, at anskaffe jer en saftkoger som gør arbejdsprocessen og ikke mindst rengøring minimal. Jeg blev introduceret til tuttifruttien som den blev kaldt i min barndomshjem og den har fulgt mig lige siden, dog skiftet ud en enkelt gang . 👍👍kan varmt anbefales og flere familier kan jo fint invistere
Louise Dam skriver
Hej Bente, mange tak for tippet :-)