Her får du min bedste opskrift på hyldeblomstsaft med rabarber. Bland din rabarber-hyldeblomstsaft op med vand eller danskvand og så har du en skøn sommerdrik. Lav en god omgang saft med rabarber og hyldeblomst og nyd godt af den, når det er varmt.
Denne saft er en koncentreret saft, der skal opblandes med vand eller danskvand når den skal drikkes. Opskrift på hyldeblomstsaft med rabarber er altså saften i sin rene form, og du kan selv fortynde den alt efter smag og behag.
Jeg har ofte nogle rabarber i fryseren, og i år passede det lige med, at det også var sæson for hyldeblomster. Både rabarber og hyldeblomster har den skønneste smag, og når man blander de to får man en meget frisk rabarber-hyldeblomstsaft.
Se også disse opskrifter:
Hyldeblomstsaft | Rabarbersirup | Rabarbermojito
Når du laver saft, er det ofte en lidt længere proces, da den skal stå og trække i et par dage for at trække smagen ind. Man koger derfor en sukkerlage op, og når det koger smider man hurtigt sine rabarber i.
Så skal rabarberne lige koge lidt med, inden at det hele hældes over hyldeblomsterne, hvor det så trækker en masse god smag inde i køleskabet og bliver til en skøn saft med rabarber og hyldeblomst.
Hyldeblomstsaft med rabarber
Ingredienser
- 40 hyldeblomstskærme
- 500 g rabarber
- 2 citroner, økologiske
- 700 g sukker
- 1,5 liter vand
Sådan gør du
- Start med at ryste alle hyldeblomstskærmene så der ikke er insekter i dem. Klip så så meget af stænglerne af som muligt, da der sidder en del bitterstoffer i stænglen. Kom dem i en stor skål / beholder
- Skær rabarber i mindre skiver på cirka 0,5 cm.
- Kog vand og sukker op.
- Tilsæt rabarberne og lad det koge i et par minutter.
- Tag gryden af varmen, tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal.
- Hæld væsken over hyldeblomstskærmene og stil det i køleskabet, hvor det skal trække i 3-4 dage.
- Når saften har trukket skal den sies og hældes på rene skoldede flasker
- Opbevar saften i køleskabet og bland den op med vand eller saftevand når den skal drikkes.
Video
Tips til opskriften!
- Du kan selvfølgelig altid drikke den opblande med noget vand, men saften kan faktisk også bruges til at lave små saftevandsis. Dem kan du lave ved at blande saften op og komme den i små (reklamelink)isforme (reklamelink) og komme dem på frys. Så har du lækre hyldeblomst- og rabarber is.
- Du kan med fordel lave en dobbeltportion og så fryse den rene saft ned, hvis du ikke skal bruge den med det samme. Jeg fryser den ofte i små isterninger poser, så kan du tø lidt saft op af gangen.
- Du kan eventuelt give saften et opkog når du har siet den inden den kommer på rene skoldede flasker. Det forlængere holdbarheden af saften.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Typisk er hyldeblomster i sæson fra juni måned til midten af juli måned. Nogle gange er det også lidt før, men det afhænger af vejret.
Selve blomsterne er ufarlige, og det er også dem, som man bruger i saften her. Men når der kommer hyldebær på buskene, så skal du være opmærksom, fordi de rå hyldebær er giftige. Det er netop derfor, at man anbefaler at koge sine hyldebær først.
Din saft med rarbarber og hyldeblomst kan godt blive bitter, hvis du har kommet hele citronskiven ned i blandingen. Skallen kan nemlig så sive ud og gøre hele saften en smule bitter. Du skal derfor huske kun at bruge selve saften. Derudover skal du også fjerne så meget af stilkene som muligt, da de også kan afgive bitterstoffer.
Ja, det kan du sagtens! Ofte vil det gå væk, hvis man lige koger sin rabarber-hyldeblomstsaft op igen.
Comments
No Comments