Ananas
Ananas er en meget sød men lidt syrlig frugt. Den er kendt for sin ru overflade og de lange grønne blade, der stikker op af den.
I Danmark har vi ikke haft tradition for at bruge ananas i madlavning - altså i det salte køkken. Derimod ser man det lidt oftere i desserter. Dog er det mest typiske nok at spise den, som den er. Den kan indgå på et skønt frugtfad sammen med en masse andre frugter.
Det er ikke en frugt, man gror her i Danmark. Man ser den ofte gro i de tropiske lande.
Her på siden kan du finde en masse skønne opskrifter med den særlige frugt.
-
Lækker risret med oksekød og ananas
-
Ananas carpaccio med kaffeis
-
Wok med kylling, rød karry og nudler
-
Kylling i rød karry
-
Grillet ananas med råcreme
-
Eksotisk kylling i karry
-
Hawaii bøffer i en lækker tomatsauce
-
Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
-
Lækker thairet med svinekød
-
Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)
-
Thaikødboller i kokosmælk og rød karry
-
Oksekødsstrimler i wok med kokosmælk
-
Broccolisalat
-
Eksotisk kyllingegryde
-
Orientalsk kylling i karry med mandler og mandariner