Blåbær
Blåbær er små, runde bær fyldt med saft og sødme. Blåbær kan bruges på utallige måder i køkkenet, fra bagværk til desserter og salater, alt sammen for at tilføje den perfekte dosis af friskhed og sødme til dine retter. Blåbær er også fyldt med både vitamin A, B, C og E og derudover finder du også både selen, zink og kobber i de små blåsorte bær.
Hvornår er blåbær i sæson?
Blåbær er i sæson om sommeren. I Danmark begynder sæsonen for blåbær typisk i juli og fortsætter ind i efteråret. Selvom vi kan importere dem uden for sæsonen, er der noget særligt ved at plukke dem selv eller købe dem friske fra en lokal frugtplantage.
Tips til tilberedning og opbevaring af blåbær
- Skyl dem let: Skyl blåbærrene forsigtigt i koldt vand for at fjerne urenheder.
- Opbevar dem rigtigt: Opbevar blåbær i køleskabet i en lukket beholder. De holder sig friske i op til en uge, men deres smag er bedst, når de er helt friske.
- Frys dem til senere brug: Hvis du ikke kan bruge dem med det samme, kan du fryse dem ned til senere brug. Her er de bedst i syltetøj, kompot eller tærter og kager.
Blåbær er et fantastisk bær, som har mange anvendelsesmuligheder. Uanset om blåbær indgår i en simpel smoothie eller i en kompleks opskrift, bringer blåbær altid en smule friskhed og sødme til retten.
- Blåbær Smoothie: Blend friske blåbær med yoghurt og lidt honning for en forfriskende smoothie.
- Blåbærsyltetøj: Kog blåbær med sukker og æble til en lækker blåbærsyltetøj, perfekt til morgenmaden.
- Blåbærmuffins: Bag saftige muffins med blåbær.
Herunder kan du finde mine andre opskrifter med blåbær.
-
Chokolade pavlova
-
Blåbærcrumble i airfryer
-
Sommerkage med bær
-
Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme
-
Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær
-
Mini pavlova med jordbær og blåbær
-
Mini tærter med lemon curd og blåbær
-
Sværdfisk (blue marlin) med lækker sommersalat
-
Blåbærmuffins med hvid chokolade