Kokosmælk
Kokosmælk køber man på dåse, hvor det står blandet andet kolonial. Det er en mælk, der i farven godt kan minde om almindelig komælk. Dog er den meget sødere, da den indeholder godt med sukker og olie. Den er derfor også lidt tykkere i konsistensen end komælk.
Det er især i det asiatiske køkken, at man bruger meget kokosmælk. De bruger det meget, når der skal laves en sovs til eksempelvis butter chicken, dahl eller en tredje ret.
Mælken er lavet ved at blende væsken fra kokosnødden med selve kødet fra den.
Jeg har her samlet alle mine yndlingsretter, der indeholder kokosmælken.
-
Græskargryde med kylling og spinat
-
Kylling i grøn karry
-
Indisk dahl
-
Massaman curry (Massaman gai)
-
Panang karry med kylling (Panang Gai)
-
Svinemørbrad i karrysauce
-
Torsk i fad med røde linser og kokosmælk
-
Vegetar curry med kokosmælk og kikærter
-
Kylling i cremet peanut butter sauce
-
Bananbrød
-
Wok med kylling, rød karry og nudler
-
Kylling i rød karry
-
Røde linser i tomat-kokossauce
-
Proteinbarer
-
Eksotisk kylling i karry
-
Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
-
Kokospandekager med mango og vaniljeis
-
Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)
-
Thaikødboller i kokosmælk og rød karry
-
Kylling i karry med ferskner
-
Frække deller med chili, lime og karry
-
Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
-
Orientalsk kylling i karry med mandler og mandariner