Kylling
Kylling er et af de stykker kød, som man kan bruge i rigtig mange forskellige opskrifter. Man kan få det i mange forskellige udskæringer i de forskellige supermarkeder, og du kan også købe en hel kylling, som du kan tilberede. Man kan eksempelvis få kyllingebryst, kyllingelår og kyllingevinger, som man kan bruge til forskellige retter med kylling.
Her på siden kan du finde en masse lækre opskrifter med kylling.
Hvor sundt er kylling?
Kylling er et forholdsvist sundt stykke kød, da det kun har 239 kcal pr. 100 gram. Ud af de 100 gram så er hele 27 g ren protein. Det er altså en råvare, som du kan blive meget mæt af, og du behøver ikke at spise nær så meget.
Det er derfor oplagt at lave retter med kylling, da det er ofte bliver en ret, der mætter meget, men som man spiser ikke alt for meget af. Ud over at indeholde en del protein, så er der også mange mineraler og vitaminer i kylling.
Læs mere om sundheds-fordelene ved kylling her.
Aftensmad med kylling - Det bliver næsten ikke mere klassisk
Det er meget nemt at lave forskellige typer aftensmad med kylling, da der simpelthen er så mange forskellige muligheder. De fleste kender nok alle en bestemt opskrift på kylling, hvor man blot tager en eller anden kylling udskæring, krydrer den en smule og kommer den i ovnen. Det er en af de helt simple fremgangsmåder, som alle kan være med på.
I og med at man kan få så mange forskellige udskæringer, så er der selvfølgelig andre måder at tilberede sin kylling på. Man kan f.eks. både koge, stege eller grille den.
Der er også mange, der bruger hakket kyllingekød til kyllingefrikadeller, som et sundere alternativ til de klassiske frikadeller, hvor man ellers bruger hakket svine- og kalvekød.
Det er generelt super nemt at lave retter med kylling.
Hvor længe skal en kylling koge?
Hvis man har købt en hel kylling og gerne vil koge den til f.eks. hønsekødssuppe, så tager det typisk en lille times tid. Først skal vandet lige op og koge, og så kan kyllingen kommes i. Det er lidt forskelligt, hvor længe den skal koges, men et godt pejlemærke er altså en time. Kogt kylling er desuden en af de klassiske opskrifter med kylling.
Hvor lang tid skal kylling have i ovn?
Hvis du laver en hel kylling i ovnen, kan det godt tage 50-60 minutter. Det kommer an på, hvor stor kyllingen er. Hvis du har termometer, skal kyllingen gerne opnå en kernetemperatur på 75 grader.
Man kan også tilberede kyllingebryst i ovnen, og der plejer jeg at gå efter cirka 20 minutter ved 180 grader. Det er vigtigt at kyllingen er gennemstegt, så se efter om saften der kommer ud er helt klar.
Ovnbagt kylling er en virkelig lækker måde at tilberede sin kylling, når man gerne vil have aftensmad med kylling, og derfor kan du også finde en masse lækre opskrifter med ovnbagt kylling her på siden.
-
Græskargryde med kylling og spinat
-
Cashew chicken
-
Forårsruller i airfryer
-
Kylling i grøn karry
-
Nachos med kylling
-
Quesadillas med kylling
-
Pasta med græskar
-
Pastafad med kylling
-
Crispy kyllingeburger
-
Panini med kylling, pesto og mozzarella
-
Bløde tacos med pulled turkey
-
Butter Chicken
-
Tarteletter med høns i asparges
-
Chicken Korma
-
Chicken tikka masala
-
Croissant med hønsesalat
-
Hønsesalat
-
Kylling i fad med pikant ost
-
Kyllingelasagne med spinat, hytteost & bechamelsauce
-
Massaman curry (Massaman gai)
-
Tacos med pulled chicken og æblesalsa
-
Paella med kylling og rejer
-
Hønsekødssuppe
-
Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing
-
Panang karry med kylling (Panang Gai)
-
Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller
-
Sprøde forårsruller med kylling
-
Kålsalat med kylling og peanuts
-
Kylling i cremet peanut butter sauce
-
Kylling i stegeso
-
Wok med kylling, rød karry og nudler
-
Kylling i rød karry
-
Kylling med rabarber og rød karry
-
Kylling med pesto og parmaskinke
-
Pastasalat med pesto
-
BBQ kyllingelår på grill
-
Eksotisk kylling i karry
-
Hjemmelavet Cordon Bleu
-
Pulled Chicken
-
Chili con Pollo
-
Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
-
Små søde grillede kyllingedeller på spyd