Mælk
Mælk kommer fra koen, og det kommer forholdsvist hurtigt ud i butikkerne. Når koen er blevet malket bliver det kørt fra gården og ud på fabrikkerne, hvor den rå væske bliver behandlet og hældt på karton eller flaske.
Det har en holdbarhed på 5-7 dage, men kan ofte holde sig længere. Derfor er det vigtigt, at den hurtigt kommer ud i butikkerne, så man kan drikke den frisk.
Brug det også gerne i madlavning.
Mælk indeholder helt naturligt laktose, men du kan faktisk godt købe varianter uden. Det er efterhånden normalt at kunne finde flere mejeriprodukter, der ikke har laktose i.
-
Linselasagne
-
Vegetariske boller i karry
-
Persillesovs
-
Surdejspandekager
-
Æggekage
-
Havregrød
-
Brunsviger
-
Vafler
-
Forloren hare
-
Sommer forret med varmrøget laks og rejer
-
Friterede hyldeblomster
-
Mango lassi
-
Briocheboller
-
Naanbrød med hvidløg
-
Fødselsdagsboller
-
Brændende kærlighed
-
Fastelavnsboller med creme
-
Blinis med røget laks, creme fraiche, rogn og rødløg
-
Hjemmebagte hotdogbrød
-
Spinatvafler med varmrøget laks
-
Dalgona kaffe - cremet iskaffe
-
Brombærbomber i hvid chokoladeskal
-
Varm chokolade med whisky og skumfiduser
-
Grøntsagslasagne med røde linser og grøntsager
-
Blomkålssauce
-
Stuvet hvidkål
-
Broccolivafler med chiafrø
-
Iskaffe
-
Laks med porrer, dild og cremet mascarpone
-
Mornaysauce
-
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
-
Ricotta pandekager
-
Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter!
-
Sund chokolade-banan shake
-
Vaniljecreme
-
Flettede flutes med solsikkekerner
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Bechamélsauce
-
Hjemmelavet is med saltet karamel
-
Blød og skøn chokoladeis
-
Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
-
Kanelsnegle