Smagsneutral olie
Her kan du finde en masse forskellige opskrifter med smagsneutral olie. I mange af mine opskrifter bruger jeg en eller anden form for olie. Hvis jeg skal bruge olie i bagværk, bruger jeg oftest koldpresset rapsolie. Det er nok også den variant, der er mest kendt, hvis det skal være smagsneutralt.
Der findes også mange andre olier, der er smagsneutrale, som du også kan bruge. Følgende olier er smagsneutrale: majsolie, vindruekerneolie, solsikkeolie og koldpresset rapsolie. Du kan faktisk bruge dem alle sammen, hvis en opskrift siger, at du skal bruge smagsneutral olie.
Grunden til at man producerer olie uden smag er fordi, at man godt vil have fedtet fra olien men ikke smagen. Modsat er der meget smag i en olivenolie, og den er ikke god at komme i en kagedej, da den netop afgiver smag.
Majsolie
En majsolie bliver produceret ud fra det, der hedder kimen af majs. Man bruger desuden ofte majsolie i en magarine, da den ikke ryger ved lavere grader. Det er desuden ofte majsolie der bliver anvendt, når man skal lave noget i en friture.
Vindruekerneolie
En vindruekerneolie bliver produceret af et restprodukt fra vinproduktionen. Man bruger de kerner, der kan være i vindruer og presser det om til denne neutrale olie.
Solsikkeolie
Ligesom majsolie bliver denne her olie også brugt som en fritureolie i mange variationer. Den bliver desuden produceret af den olie, der er til overs fra solsikkerne, når kernerne er høstet. Den er sammen med den koldpressede rapsolie to af de billigste former for olie uden smag.
Koldpresset rapsolie
Denne her olie bliver produceret af de rapsfrø der kommer fra rapsplanten. Om sommeren kan man i Danmark se flotte gule rapsmarker, og det er derfra, at olien kommer fra.
-
Græskarkage
-
Squashmuffins
-
Barbecue marinade
-
Friterede hyldeblomster
-
Tahin
-
Naanbrød med hvidløg
-
Millionbøf med kartoffelmos
-
Gulerodsmuffins med ostecreme
-
Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner
-
Karamelliserede løg - perfekte til burger
-
Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø
-
Panang karry med kylling (Panang Gai)
-
Sprøde forårsruller med kylling
-
Hjemmebagte knækbrød
-
Hjemmelavet müsli