Vanilje
Vanilje kender mange fra den velkendte stang. Her skærer man stangen op og skraber så de fine vaniljekorn ud. Ofte vil man så blande de fine korn med lidt sukker. Så er vaniljen nemmere at fordele i bagværk.
Man bruger især krydderiet i bagværk. Særligt i juletiden bruger vi meget af det her i Danmark. Det er eksempelvis, når man laver vaniljekranse.
Man kan godt bruge et billigere alternativ til det kaldet vaniljesukker. Her er det ikke ren vanilje, der giver brugt men i stedet noget koncentrat. Det gør, at det er billigere.
Desværre kan vaniljestænger være ret dyre, men det er også noget, der virkelig gør en stor forskel for ens bagværk.
-
Luksus lagkagebunde
-
Lagkage med jordbær og creme
-
Citron Cheesecake med hvid chokolade
-
Risalamande cheesecake i glas
-
Risalamande
-
Julekage
-
Appelsinsauce til risalamande
-
Bagte rabarber med mascarponecreme
-
Surdejspandekager
-
Blommegrød
-
Blommemarmelade
-
Blommetrifli
-
Hjemmelavet Snickers is
-
Mazarinkage med jordbær-rabarber mousse
-
Syltede blommer med rom
-
Bananmuffins med chokoladestykker
-
Hjemmelavet koldskål
-
Hjemmelavet guf
-
Rabarbercrumble
-
Rabarberkompot
-
Daim islagkage
-
Chokoladekage - super lækker, nem og svampet
-
Cheesecake med hindbærgelé
-
Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbærmarmelade
-
Fastelavnsboller med creme
-
Drømmekage
-
Risengrødsvafler
-
Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce
-
Klatkager
-
Kirsebærsovs
-
Vaniljekranse
-
Æbler med gelé
-
Råcreme
-
Frugtsalat med råcreme
-
Rabarbersirup
-
Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum
-
Gammeldags æblekage med makroner
-
Gammeldags rabarberkage med makroner
-
Cheesecake ala mande
-
Brombærbomber i hvid chokoladeskal
-
Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs
-
Banankage med flamberede bananer og chokolade