Jambalaya - skøn risret
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 180 g. brune ris
- 1 kyllingebryst
- 200 g. skinke i tern
- 100 g. ærter
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- ½ rød chili
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk. (reklamelink)tørret timian
- 1 tsk. paprika
- 5 dl. (reklamelink)kyllingebouillon
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
Sådan gør du
- Hæld risen i en sigte og skyl dem under koldt vand. Løget hakkes og kyllingen skæres i tern. Brunes i en gryde i ca. 8 minutter. Imens hakkes chilien og peberfrugten skæres i tern. Tilsæt skinke, ærter, presset hvidløg, rød peber og chili i gryden og steg det i ca. 2 minutter. Tilsæt paprika, timian, bouillon, tomater og ris. Rør rundt og bring det i kog. Læg låg på og lad retten simre i ca. 35-40 min. eller til risene er møre og bouillonen er kogt ind.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 711 kcal | Kulhydrater: 102 g | Protein: 63 g | Fedt: 9 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Nita skriver
Super lækker ret! Vi lavede den til aftensmad og den var en succes. Kunne dog godt have brugt, at der stod hvor mange personer opskriften var til. Jeg fordoblede den så vi kommer til at spise jambalaya i et par dage ;)
Louise Dam skriver
Hej Nita
Det lyder rigtig godt! Det er så lang tid siden at jeg har lavet denne opskrift, så hvis du kan sige hvor mange personer der ca. blev til i din dobbelte portion så vil jeg gerne skrive det ind i opskriften.
Louise skriver
Det smagte også dejligt. Opskriften er til ca. 2-3 personer.
Anonymous skriver
Hvor mange personer er den til? Lyder virkelig som en god ret!
Sofie skriver
Mums, endnu en af dine retter jeg bare MÅ prøve! :-)
Jeg finder så meget inspiration her på din side. Jeg takker endnu en gang fordi du deler ud af dine lækre retter.
Louise skriver
Tak for jeres kommentarer begge to :-) Ja, det er super lækkert at det hele skal laves i en gryde. Jeg har nemlig heller ingen opvasker :-) Og Sofie, jeg er så glad for at du kan bruge opskrifterne.
Xenia skriver
Det lyder lækkert - og alt i én gryde - min yndlingsret (ingen opvasker ;)