Hjemmelavet jordbær/hindbær syltetøj er bare noget af det bedste. Det er bare så meget bedre end de købte varianter, som er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Denne her syltetøj eller marmelade er virkelig nem at lave. Jeg har brugt frosne jordbær og hindbær, som skal ned i en gryde med sukker og en vaniljestang. Det kræver meget lidt arbejde og er tit noget jeg lige laver fredag aften så der er lækker hjemmelavet syltetøj til weekendens morgenmad. Prøv også et par af mine andre opskrifter på marmelade/syltetøj.
Jordbær/hindbær syltetøj
Justér antal2 glas
Ingredienser
- 300 g frosne jordbær
- 200 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang, se min guide til at flække en vaniljestang her.
Sådan gør du
- Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småkoge i en gryde.
- Når bærrene er godt kogt ud og har den ønskede konsistens smages syltetøjet til - smag om der skal mere sukker i syltetøjet.
- Hæld syltetøjet på rene, varme, skoldede glas og luk låget med det samme så der dannes undertryk. På den måde holder det længere i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 glas | Kalorier: 299 kcal | Kulhydrater: 74 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mette Møllmann skriver
kan man bruge frosne jordbær og frisk hindbær?
Ændrer det på mængdeforholdet?
Louise Dam skriver
Det kan du sagtens. Jeg laver det ofte på slump og smager blot til undervejs. Men mængdeforholdet skulle gerne passe ligemeget om det er friske eller frosne bær.
sofia skriver
Hej
Hvor længe kan det holde sig?
Mvh Sofia
Louise Dam skriver
Da der ikke er så meget sukker i denne marmelade er det ikke med til at konservere så meget. Derfor betyder det rigtig meget for holdbarheden hvordan køkkenhygiejnen er. Men hvis alt er helt sterilt, så burde det kunne holde et par måneder på køl, hvis det ikke er åbnet. Man kan evt. skylle glasset med atamon, hvis man vil sikre en længere holdbarhed.