Her får I altså opskriften på sommerens ultimative dessert! Jeg fik en pose rabarber af min søde svigerinde, og så måtte jeg jo til at finde ud af hvad de skulle bruges til. Jeg har aldrig rigtigt lavet noget med rabarber før, så jeg var lidt lost. Men der skulle ikke meget googleri til før end at valget faldt på en en rabarbersuppe med jordbær. Og det fortrød jeg ikke et sekund.
Den kolde suppe blev serveret med kugle vaniljeis, der lige satte prikken over i'et. I de fleste opskrifter jeg fandt skulle man si frugte fra når det havde kogt, så det kun var væsken der var tilbage. Men jeg kunne altså ikke holde ud at det bare skulle gå til spilde, så derfor blendede jeg det altså så det blev en lidt tykkere suppe.
Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis
Ingredienser
- 250 g rabarber, frosne eller friske
- 250 g jordbær, frosne eller friske
- 6 dl vand
- 125-150 g sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Tilbehør
- Vaniljeis - 1 kugle pr. portion
Sådan gør du
- Rengør rabarber og jordbær. Skær rabarberne i tern og halver jordbærerne (hvis du bruger friske).
- Halver vaniljestangen og skrab vanillekornene ud. Se guide til det her.
- Bland dem med lidt af sukkeret så kornene bliver godt fordelt.
- Kog rabarber, jordbær, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i cirka 15-20 minutter til frugten er helt mør.
- Tag vanillestangen op af suppen og blend suppen med en stavblender, eller hæld den op i en blender og blend den der.
- Køl suppen helt ned, og stil den gerne i frysen i 30 minutter lige inden den skal serveres.
- Server suppen i en dyb tallerken med en kugle vaniljeis.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sofie skriver
Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg har masser af rabarber i fryseren, de var egentlig tænkt til at blive til ovnbagt kompot med ingefær, men måske skulle jeg hellere kaste mig over rabarbersuppe.
Michelle-Marie skriver
Det smager bare mega godt. Vi fik det til afslutningsmiddagen på højskolen - HAPS :D
Mvh. Michelle-Marie
Louise Dam skriver
Uhh det lyder godt. Jeg er altså også bare blevet fan! :-)