Jeg fik lyst til at lave en lækker jordbærtærte, da jeg så vores grønthandler havde ½ kg jordbær til kun 10 kr.! Jeg plejer at lave den sædvanlige lækre jordbærtærte, men denne gang ville jeg prøve noget nyt. Så jeg fandt en opskrift på en lækker mazarinbund, dækkede den med en lækker chokoladecreme og så kom der en masse lækre jordbær på toppen. Jeg serverede jordbærkagen sammen med en lækker hjemmelavet vaniljeis.
Jordbærkage med mazarinbund
Justér antal8 personer
Ingredienser
Fyld
- 2,5 dl piskefløde
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
- 500 g jordbær
Sådan gør du
Mazarinbund
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
- Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
- Vend melet i dejen.
- Hæld dejen i en form på cirka 26*19 cm med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.
Fyld
- Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet.
- Hak chokoladen i grove stykker, og kom den i gryden med den varme fløde og lad chokoladen smelte helt i gryden under svag varme.
- Lad chokoladeblandingen afkøle i køleskabet i et par timer og fordel den derefter ovenpå mazarinbunden.
- Halver jordbærrene og fordel dem ovenpå kagen.
- Server den lækre jordbærkage med en god vaniljeis.
Noter
Opskrift på mazarinbunden er fundet hos chocolat.dk
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 668 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 8 g | Fedt: 48 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Cecilie Kolls skriver
Hej.
Kan du fortælle hvor mange personer denne kage cirka er til?
Louise Dam skriver
Hej Cecilie
Den er til cirka 8 personer. Det står længere oppe i opskriften.
Xenia skriver
Hvis man vil bage kagen i en springform der er 24 cm i diameter, skal man så lave mindre kagedej?
Louise Dam skriver
Nej, det skal du ikke. Muligvis en smule mere, afhængig af højden på kagen.
Christina skriver
Skal smørret smeltes til mazarinbunden ?
Louise Dam skriver
Hej Christina, jeg har lige rettet i opskriften så der står blødt smør :-)
Vibeke Wright skriver
Fantastisk mazarinbund! Men havde også problemer med at få cremen tyk. Hvor længe skal den stå? Og skal den stå i køleskab? Den stod i køleskab i flere timer og var også en tur i fryseren uden at den rigtig blev tyk.
Louise Dam skriver
Hej Vibeke
Dejligt du kunne bruge bunden :-) Jeg har lige rettet lidt i teksten. Cremen skal i køleskab, men det virker mærkeligt at den ikke blev tyk på flere timer synes jeg. Desværre er det en del år siden jeg sidst har lavet den så kan ikke huske det helt præcist :-(
Louise W. Hansen skriver
Hejsa, jeg bagte kagen igår, og min chokoladecreme ville heller ikke blive tyk. Hvad gør jeg forkert? Hvor lang tid skal man vente (ventede flere timer)
Tove skriver
Jeg laver 4 x opskriften. 1 l fløde med 600 gør chokolade ser ud til ikke at blive tykt, vil du anbefale at komme mere chokolade i, eller kan jeg piske fløde og choko massen?
Louise Dam skriver
Hej Tove
Nu har du nok fundet ud af noget. Men det er underligt hvis massen ikke tyknede. Hvor lang tid har du haft det stående? Jeg vil tro at man sagtens kan piske massen, så er det lidt ligesom når man laver sarah bernard. Jeg er spændt på at høre hvad du endte ud med og om kagen blev vellykket?
Dina skriver
Hej. Hvor stor skal formen være ?
Louise Dam skriver
Jeg brugte en der var 26*19 cm.
Lula skriver
Hej Louise ☺️
Jeg har bagt denne herlighed flere gange før og skal nu lave den til min datters konfirmation. Så mit spørgsmål er kan den evt fryses nogle dage, så den bare skal "smides sammen" og pybtes på dagen..?
Louise Dam skriver
Ja, du kan nemt bage mazarinbunden og fryse den ned i god tid inden :-)