Her får du en virkelig lækker opskrift på julekage, som du kan lave til familie og venner. Det er en dejlig krydderkage, hvor jeg kommer en hvid chokoladecreme på toppen. Det er en virkelig god kombination af varme krydderier og chokolade. Denne julekage med chokolade er genial at servere i løbet af december måned eller som dessert til julefrokosten.
Krydderkage
Denne her julekage med kanel emmer af jul, og det skyldes i høj grad de varme krydderier, der er i kagen. Jeg bruger blandt andet stødt ingefær, kanel, allehånde og nelliker. Alle sammen krydderier, som der findes i mange julekager.
Selve kagen er den nemmeste del af opskriften. Hvis du ikke har lavet en klassisk chokoladecreme før, så kan det være en god ide lige at læse de forskellige trin igennem, før du går i gang. Eksempelvis er det en god idé at lave selve chokoladecremen dagen forinden, da den skal være helt kold (5 grader), før at den kan piskes op.
Se også disse opskrifter:
Churros med chokoladesauce | Brændte mandler |
Julekage med kanel
Det er sådan en kage, der er oplagt at bage igennem december måned, hvor julehyggen står på. Den er rigtig god som dessert til den klassiske julefrokost, hvor man har spist sig igennem en masse salte retter. Så er det lækkert at slutte med et sødt punktum.
Du kan pynte denne julekage med chokolade, lige som du vil. På billedet har jeg pyntet med lidt kanelsukker og julekrymmel. Det kan også være en ide at pynte med noget juleslik for at gøre den ekstra festlig. Du kan også lave de her marengs juletræer og placere ovenpå i en lille "skov".
Julekage
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Bageform 25 x 25 cm
Ingredienser
Hvid chokoladecreme
- 4 dl. fløde
- 1 blad (reklamelink)husblas
- 170 g (reklamelink)hvid chokolade
- ½ appelsin, revet skal
Julekage
- 240 g smør
- 300 g brun farin
- 4 spsk sirup
- 3 æg
- 4 tsk. vaniljeekstrakt, eller 1 stang vanilje
- 240 g kagemel, eller hvedemel
- 2 tsk. ingefær, stødt
- 2 tsk. (reklamelink)kanel
- 1 tsk. allehånde, stødt
- 1 tsk. nelliker, stødt
- 1,5 tsk. (reklamelink)bagepulver
- 0,5 tsk. salt
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
- Læg 1 blad husblas i blød i koldt vand. Hak den hvide chokolade fint hvis ikke den er i knapper.
- Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet, riv appelsinskallen her i. Hæld fløden over den hakkede hvide chokolade og lad det stå i et par min.
- Rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er opløst. Vrid husblassen for vand, og opløs den i fløden.
- Hvis der er små stykker chokolade tilbage, kan du evt. blende det med en stavblender.
- Læg filmen direkte oven på cremen og stil den på køl. Cremen kan med fordel laves dagen i forvejen. Den skal være kølet ned til 5 grader før den kan piskes.
Julekagen
- Varm ovnen op til 175 grader og læg bagepapir i en bradepande på 25 x 25 cm.
- I en skål pisker du smeltet smør, brun farin og sirup sammen til en homogen masse. Tilsæt æg og vanilje og mix.
- I en anden skål blander du mel, ingefær, kanel, allehånde, nelliker, bagepulver og salt.
- Sigt det i de våde ingredienser og vend det sammen. Stop så snart det er blandet sammen.
- Hæld dejen i bradepanden og bag den i ovnen i ca. 40 min. Kagen er færdig når du kan stikke en kniv i kagen og der ikke er dej på den når du trækker den ud.
- Lad kagen køle helt af.
Pyntning af kagen
- Pisk cremen med en håndmixer til den er let og luftig. Pas på du ikke overpisker, så skiller cremen.
- Kom cremen på kagen og pynt som du lyster det. Jeg dryssede med lidt kanelsukker og julekrymmel.
Opskriften er udviklet af Nicoline fra Det Glade Køkken.
Tip til denne julekage opskrift
- Jeg laver udgangspunkt altid chokoladecremen med hvid chokolade, da det smager godt sammen med de varme krydderier. Du kan dog også sagens lave den med lys eller mørk chokolade.
- Du kan i og for sig godt undlade at komme revet appelsinskal i, men det giver lige et frisk twist til chokoladecremen.
- Mangler du en anden julekage, der ikke smager nær så meget af kanel osv., så er denne her julebrownies som rensdyr oplagt.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan ikke så godt fryse kagen ned, når du har kommet chokoladecreme på toppen. Du kan dog godt fryse selve kagen ned. Så kan du tage det op og lade det tø op på køkkenbordet i løbet af et par timer.
Malene Mortensen skriver
Hvor mange æg skal der i dejen?
Louise Dam skriver
Jeg har opdateret ingredienslisten med hvor mange æg der skal i nu :-)