Denne lækre julesirup er nem og hurtig at lave. Når den er færdig kan den bruges som smagsgiver i din yndlingscocktail, som skal have et lille juletwist.
Jeg har selv brugt denne julesirup i en julecocktail med rom. Den er helt perfekt til julens fester! Hvis du lader siruppen koge mere ind, så den bliver tykkere, så kan den også anvendes til f.eks. vafler og pandekager.
Julesirup
Justér antal4 dl
Ingredienser
- 4 hele kardemommekapsler
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
- 250 g (reklamelink)rørsukker
- 1 appelsin, saften heraf
- 3 dl vand
Sådan gør du
- Mas kardemommekapslerne en smule i en morter så de åbner sig.
- Bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
- Kog siruppen i cirka 10 minutter.
- Hæld siruppen i en bøtte med låg og stil den på køl - gerne til næste dag. Så krydderierne kan trække.
- Når siruppen har trukket hælder du den igennem en si og efterfølgende igennem f.eks. et kaffefilter - for at få den renset helt.
- Hæld siruppen på en flaske og brug den i dine julecocktails.
Noter
Siruppen kan bruges i drinks og cocktails. Hvis du koger den mere ind kan den også bruges til f.eks. pandekager.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 dl | Kalorier: 259 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Cecilie Lundbæk Wrøbell skriver
Hej Louise
Hvor længe holder siruppen i køleskabet?
Louise Dam skriver
Åh godt spørgsmål. Tænker godt man kan have den stående 1 måneds tid :-)