Hvis du er ligeså vild med iskaffe om sommeren som jeg er, så køber du dig måske også fattig i dyr kaffesirup. Men det behøves du slet ikke længere. Med denne opskrift kan du lave den lækreste hjemmelavet karamel sirup til din kaffe med kun 4 ingredienser og meget billigere end dem man kan købe.
Hjemmelavet karamel sirup til iskaffe
Når jeg laver iskaffe så elsker jeg at få en lækker karamelsirup i. Den kan man enten købe, eller man kan faktisk lave den selv super nemt.
Opskriften på en hjemmelavet karamel sirup indeholder kun 4 ingredienser. Nemlig sukker, kogende vand, karamel aroma og havsalt. I princippet kan du faktisk nøjes med at bruge sukker og kogende vand. Men ved at tilsætte de sidste to ingredienser bliver din kaffesirup altså bare ekstra god!
Hjemmelavet kaffesirup med karamel
Ingredienser
- 4 dl sukker
- 4 dl kogende vand
- ½-1 spsk karamel aroma
- ¼-1/2 tsk (reklamelink)havsalt
Sådan gør du
- Hæld sukker i en gryde og lad det smelte.
- Tilsæt kogende vand lidt af gangen. Pas på, det sprutter en del!
- Tilsæt karamelaroma og havsalt. (Husk der er forskel på aromaer, prøv dig lidt frem med en smag der passer dig)
- Lad det simre i cirka 15-20 minutter eller indtil konsistensen er som ønsket. Kom lidt på en tallerken for at tjekke om siruppen er blevet tyk nok.
Video
Billig sirup til kaffe
Den karamel sirup jeg plejer at købe til min kaffe koster 95 kr. for 700 ml (2024 pris). I min opskrift får du cirka 700 ml for 22 kr.
Hjemmelavet iskaffe med kaffesirup
Når jeg laver iskaffe kommer jeg isterninger i et stort glas, 2 shot espresso, lidt kaffesirup og så fylder jeg op med mælk og rører godt rundt. Det er så nemt og super lækkert!
Hvis jeg ikke laver den version af iskaffe, så laver jeg den lækre cremede dalgonakaffe. Den smager også virkelig skønt!
Tips til opskriften
- Du kan også tilsætte lidt vaniljesukker til din karamelsirup.
- Jeg laver normalt dobbelt portion af opskriften, for siruppen kan sagtens holde sig. Jeg fordeler det på flere flasker og har så én stående på bordet ved kaffemaskinen og resten står i køleskabet til det skal bruges.
- Siruppen skal være tyndere end du ønsker den skal være når du vil bruge den. Den bliver nemlig tykkere når den køler ned. Du kan teste om din sirup er klar ved at komme en smule over på en tallerken og lade det køle ned.
- Du kan også købe vaniljearoma, hvis du ønsker en vaniljesirup til kaffen.
Comments
No Comments