Kanelkage med kaffeglasur er en god gammel kending hos mange. Det er en skøn krydret skærekage med smag af kanel og på toppen har den en rigtig lækker cremet kaffeglasur. Få min opskrift på kanelkage med kærnemælk her.
Kanelkage med kaffeglasur
Kanelkage er super lækkert! En let krydret kage med kanel, som toppes med den lækreste kaffeglasur, som er cremet og både smager af kakao og kaffe på samme tid. Kanelkage med kaffeglasur er en simpel skærekage, og den er super nem og hurtig at bage. Den er elsket af både børn og voksne, også selvom den er med kaffeglasur.
Kagen kan du røre sammen på cirka 15 minutter og så skal den bare i ovnen og bage i 25-30 minutter. Så det er altså en meget nem skærekage, der er helt perfekt når du skal bage til arbejdet eller skolen.
Se også disse opskrifter:
Kiksekage | Banankage med flamberede bananer og chokolade | Chokoladekage med kokos-karamel
Kanelkage med kærnemælk
Min opskrift på kanelkage laves med kærnemælk og æg og det giver en lækker svampet kage, der holder sig saftig i et par dage. Du kan dog også godt lave kanelkage uden kærnemælk, hvis du eksempelvis kun har almindelig mælk stående. Kom blot lidt citronsaft i mælken og lad den stå og trække lidt inden du bruger det. Men jeg vil helt klart anbefale dig at få fat i kærnemælk til kagen, hvis du kan!
Kanelkage
Ingredienser
Kagen
- 300 g (reklamelink)hvedemel
- 4 tsk (reklamelink)stødt kanel
- 1 tsk (reklamelink)stødt kardemomme
- 2 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 150 g sukker
- 150 g brun farin
- 150 g blødt smør
- 3,5 dl kærnemælk
- 1 æg
Kaffeglasur
- 75 g blødt smør
- 250 g (reklamelink)flormelis
- 20 g (reklamelink)kakaopulver
- ½ dl kold kaffe
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Kagen
- Start med at tage smør og æg ud af køleskabet cirka 15-30 minutter før du skal bage.
- Bland hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt i en skål.300 g hvedemel, 4 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk natron, 1 knivspids salt
- I en anden skål pisker du sukker, brun farin og blødt smør. Pisk til det bliver lidt luftigt i det, og sukkeret begynder at blive opløst.150 g sukker, 150 g brun farin, 150 g blødt smør
- Tilsæt ægget pisk det sammen med smør/sukker.1 æg
- Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken.3,5 dl kærnemælk
- Kom et stykke bagepapir i en bageform på cirka 24*34 cm.
- Fordel dejen i bageformen og sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25-30 minutter. Test om kagen er færdig ved at bruge en tandstik eller et grillspyd. Kagen må ikke hænge fast.
- Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen og lad den køle af på en rist.
Kaffeglasur
- Bland det helt bløde smør, flormelis, kakao, kold kaffe og salt sammen med en ske.75 g blødt smør, 250 g flormelis, 20 g kakaopulver, ½ dl kold kaffe, 1 knivspids salt
- Fordel kaffeglasuren ovenpå kagen når den er kølet helt af.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja! Kanelkagen holder sig frisk i hvert fald i 2-3 dage, hvis ikke længere. Så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Det er faktisk lige før jeg vil sige den næsten er bedre på 2. dagen.
Ja og nej :-) Natron indeholder ikke syre ligesom bagepulver gør, og derfor anvender man natron når man bager kager der indeholder surmælksprodukter. Her er det syren i surmælksproduktet der sætter gang i hæveprocessen, hvorimod det med bagepulver er kombinationen af væske og varme fra ovnen, der sætter gang i den hæveprocessen.
Hvis man udskifter natron med bagepulver vil dejen begynder at hæve med det samme, og du risikerer en ujævn kage når den bliver bagt.
Derfor vil jeg anbefale at du følger opskriften og bruger natron i dejen.
Jeg laver denne kanelkage i en bradepande i målene 24 x 34 cm. Du kan dog også lave den i en stor springform på 24-26 cm i diameter.
Du vil på ingen måde tænke 'kaffe' når du smager glasuren. Den smager mere af kakao, men kaffen giver den en super lækker dybde i smagen. Så selvom du ikke er kaffedrikker vil jeg tror du godt kan lide det. Min datter på 2 år er i hvert fald helt vild med den!
Ja, det kan den sagtens! Når du laver kanelkage med kærnemælk gør kærnemælken også, at kagen faktisk holder sig svampet i længere tid, end hvis du laver kanelkage uden kærnemælk.
Jeg tror at den klassiske opskrift på kanelkage er med kærnemælk og det giver en lækker svampet konsistens til kagen. Men du kan sagtens udskifte kærnemælken med et andet surmælksprodukt. Det kunne f.eks. være ymer, tykmælk, yoghurt eller A38.
Du kan også komme lidt citronsaft i mælk og lade det stå og trække lidt. Så giver det nogenlunde samme resultat som kærnemælk.
Du kan ikke lave denne kanelkage uden sukker. Er du på udkig efter en opskrift på en lækker kage uden sukker, vil du helt sikkert elske min opskrift på brownie uden tilsat sukker eller måske min banankage uden tilsat sukker.
Du ikke umiddelbart lave denne kanelkage uden æg. Det er i hvert fald ikke noget jeg har haft mulighed for at få testet endnu. Du kan muligvis erstatte 1 æg med ½ dl kærnemælk ekstra i dejen. Sig meget gerne til hvis det er noget du tester og det fungerer, så kan andre få glæde af din viden :-)
Michelle Schmidt skriver
Jeg elsker den her kage!! ❤️ Den er super nem at lave og så smager den himmelsk. 🤤 Både små som store er helt vilde med den. 😃👌🏻
Har bagt den mange gange (måske lidt for mange 😋😅) og altid er den en succes! Så mange tak for denne skønne opskrift! 🙏🏻
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive og give en vurdering af opskriften :-)
Kirsten skriver
Jeg bager ikke ret tit- er ikke så god til det, men denne her var absolut en succes! Nu bager jeg den igen til familiekomsammen🥰
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Nina skriver
Jeg har den i ovnen lige nu, og hold nu op, hvor den dufter godt i hele køkkenet! Glæder mig til at den er afkølet så jeg kan få et stykke :D
Louise Dam skriver
Hvor skønt! Håber du var tilfreds med resultatet :-)
Pi Lilja skriver
Den er SÅ god! Wouldn't change a thing.
Louise Dam skriver
Ej hvor gør det mig glad at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)
Malene skriver
Hej har et spørgsmål, har tænkt mig at prøve din opskrift men vil skulle lave en større kage ca. Dobbelt op 🙂 spørgsmålet er vil kagen så skulle have en længere bagetid?
Louise Dam skriver
Hej Malene
Ja, som udgangspunkt skal den bage længere. Men det kommer lidt an på hvilken størrelse form du bruger. Så jeg vil sige du skal holde øje med den når den oprindelig tid er gået :-)
Hilsen Louise