Hjemmelavede flødekarameller er virkelige lækre. Normalt er det en ret besværlig proces, men jeg har fundet ud af at man kan lave karamellerne i sin mikroovn og det tager kun 10 minutter! Denne her version er så meget nemmere end de normale karameller! Disse karameller er med kaffesmag og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du vil lave karameller uden kaffesmag så finder du opskriften på de helt almindelige karameller i mikroovn her. Du kan også lave karameller med kakao eller karameller med lakrids i mikroovn.
Karameller med kaffesmag i mikroovn
Justér antal35 stk.
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- ½ dl (reklamelink)lys sirup
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- ½ dl sukker
- 3-4 tsk stærk kaffe
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt knust neskaffe.
- Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
- Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
- Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Noter
Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Anne Trudsø skriver
kan man skifte den lyse sirup ud med en sirup med smag???
Louise Dam skriver
Ja, det vil jeg tro du godt kan.
Amalie skriver
Behøver man bruge glukose sirup eller kan det undværes?
Louise Dam skriver
Det tror jeg helst man skal - men jeg har ikke prøvet uden.
Malene skriver
Hej Louise
Fin blog du har :)
De ser rigtig lækre ud dine karameller - dem må jeg prøve!
Men jeg er lige i tvivl om kaffen skal være brygget eller ej.
Vh Malene
Louise Dam skriver
Hej Malene
Kaffen skal være brygget. Så 3-4 tsk færdigbrygget kaffe.
Carina skriver
Mmmh dem lavede min mor i weekenden til min datters fødselsdag. Nam nam. Spændende at blive introduceret til en ny madblog gennem Moar. Disse karameller skal der i hvert fald laves masser af.
Louise Dam skriver
Skønt at du kunne lide dem! :-)
Maria skriver
Ved du om det kan laves i ovnen?
Louise Dam skriver
Det tror jeg desværre ikke. Men jeg har ikke prøvet. Så tror jeg hellere jeg ville lave det i en gryde. Det har jeg en opskrift på her: https://www.louisesmadblog.dk/karameller-med-havsalt/
Tina fra lykkeliv.dk skriver
Wauv hvor ser det lækkert ud. Dem må jeg helt klart prøve. Mmmmm :-)
Tak for en god blog med en masse lækre opskrifter :-)
Jeg er ny blogger - lykkeliv.dk
Louise Dam skriver
Tak, de er også virkelig gode :-)
Chris skriver
Waoo disse er virkelig lækre :-)
Louise Dam skriver
Ja ikke? Jeg er helt vild med dem :-)
Sysleren skriver
Hvor er det altså bare smart. Det skal prøves.
Louise Dam skriver
Jeg er helt sikker på du ikke vil fortryde det :-)