Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du får lyst til at lave helt almindelige karameller finder du opskriften på dem her eller du kan prøve mine karameller med kaffesmag.
Karameller med kakao i mikroovn
Justér antal35 stk.
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- ½ dl (reklamelink)lys sirup
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- ½ dl sukker
- 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
- Evt. havsalt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-3 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt havsalt.
- Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
- Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
- Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Noter
Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Connie skriver
Hej Louise 1000 Tak for nogle helt vidunderlig opskrifter. Hilsen Connie
Louise Dam skriver
Dejligt du kan bruge dem Connie :-)
Maria K skriver
Hej Louise. Hvilke skåle bruger du til mikroovnen? Jeg har ødelagt to glasskåle af varmen (måske fordi jeg har skyllet dem med vand efterfølgende..). Har vel at mærke ødelagt dem på to forskellige tidspunkter - så burde have lært af første gang. Ih altså :-) Vh. Maria
Louise Dam skriver
Øv hvor ærgerligt. Det er vist denne her skål jeg bruger.
Bertil skriver
Mine karameller er blevet fuldstændig brændt og min nye skål og piskeris ryger ud desværre. Men jeg elsker de almindelige karameller og kaffe karamellerne.
Louise Dam skriver
Det lyder da meget mærkeligt når du ikke har problemer med de 2 andre slags karameller? Det er jo helt samme fremgangsmåde.