Karameller er noget af det bedste slik der findes, og især lakridskarameller er helt fantastiske. Disse karameller med lakrids kan laves i mikroovnen på 10 minutter! Det er super nemt og hurtigt. Jeg har også lavet helt almindelige karameller i mikroovnen og karameller med kakao i mikroovnen.
Alle de forskellige karameller har været et kæmpe hit hos alle der har prøvet dem, så det er jeg også helt sikker på at disse vil blive! Karamellerne kan nemt bruges som værtindegave, hvis du skulle have glemt at købe noget. Pak karamellerne fint ind i en lille æske, et fint glas eller i cellofan - så skal det nok bringe lykke.
Karameller med lakrids i mikroovn
Justér antal35 stk.
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- ½ dl (reklamelink)lys sirup
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- ½ dl sukker
- 2 tsk lakridspulver. Jeg brugte både alm. og raw.
Sådan gør du
- Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Bland 2 tsk lakridspulver i karamel blandingen - eller eventuelt mere hvis du synes.
- Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone. Drys eventuelt med lidt lakridspulver øverst også.
- Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
- Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
- Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Noter
Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Solveig skriver
Hej Louise
Jeg skal lave karameller men der er en laktose-allergiker blandt dem der skal spise dem. Kunne jeg bruge et alternativ til piskefløde? Havrefløde, kokosmælk eller andet?
Louise Dam skriver
Jeg tror godt du kan få laktosefri piskefløde - så det burde man kunne bruge istedet for.
Emilie skriver
Jeg skal til at lave disse lakridskarameller men vi har ikke noget piskefløde så ville lige spørge om man kan bruge madlavningsfløde i stedet for?
Louise Dam skriver
Hej Emilie
Det tror jeg desværre ikke du kan. Jeg har dog ikke prøvet :-)
Mette skriver
Hej Louise
Super lækker blog, skønne opskrifter lige i min søde kage ånd...
Lyder så lækre de karameller, hvor køber du bagepapir med silikone, og vil man evt kunne bruge almindeligt bagepapir smurt med ....??
Vh MetteK
Louise Dam skriver
Hej Mette
Mit bagepapir er købt på nemlig.com, det er fra First Price. Men jeg er sikker på du kan smøre det med lidt smagsneutral olie istedet for.
Hilsen Louise