Jeg er blevet stor fan af kondenseret mælk. Man kan lave så mange fine ting med det. Denne gang blev jeg inspireret til at lave en lækker karamelliseret brownie eller chokoladekage. Den var super lækker! En lækker brownie/chokoladekage med et lækkert lag af karamel på toppen. Man hælder den kondenseret mælk over den ubagte kage og varmen i ovnen omdanner så den kondenserede mælk til karamel. Så smart :-)
Karamelliseret brownie
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 2 æg
- 175 g sukker
- 75 g (reklamelink)hvedemel
- 45 g (reklamelink)kakaopulver
- ½ tsk salt
- 200 g kondenseret mælk, ½ dåse
- 75 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen.
- I en skål piskes æg og sukker luftige.
- Vend chokolade/smørblandingen i æggeblandingen.
- Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen.
- Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir. Min form var 26x18 cm, men den kan sagtens være lidt mindre.
- Hak den lyse chokolade groft og drys den udover dejen.
- Hæld den kondenserede mælk over dejen.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
- Lad kagen køle af, skær den i små stykker og nyd den :-)
Noter
Opskriften er fra chocolat.dk med lidt modificeringer.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 861 kcal | Kulhydrater: 116 g | Protein: 13 g | Fedt: 45 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Lene skriver
Kan den fryses ?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke haft frosset lige denne her kage, men det vil jeg bestemt mene den godt kan.
Christina Søby skriver
Hej Louise.
Er det opskriften til fire personer der passer til en form på 26x18 cm.? Jeg skal bage til otte så tænker jeg skal bruge en større form.
Louise Dam skriver
Hej Christina
Ja, hvis du fordobler opskriften skal du bruge en lidt større form. Den behøves dog ikke at være dobbelt så stor, da min form her godt kunne have været en smule mindre.
Hilsen Louise
M skriver
Kan man bruge karameliseret mælk i stedet for kondenseret?
Louise Dam skriver
Det vil ikke give det samme resultat, da den kondenseret mælk så allerede er blevet til karamel, men du kan sagtens smøre dulce de leche (karamellen) ud på den færdige brownie.
Cathy skriver
Kan den bages i en tærteform? Eller springform? Har ikke en form med de dimensioner.
Louise Dam skriver
Ja, hvis den bare er cirka samme størrelse er det fint.
Anette skriver
Min kage skal også have meget længere tid i ovnen. Er ved at bage den nu. Har lige lagt staniol over, så karamellem ikke brænder på.
Rebekka skriver
Super lækker kage!! Kunne jeg overtale dig til at skrive "mælkechokolade" i stedet for lys chokolade? Nu har jeg de to gange jeg har lavet den kommet til at købe hvid chokolade og så efterfølgende fundet ud af at opskriften mener noget andet 😣
Louise Dam skriver
Hej Rebekka
Øv, hvor irriterende. Jeg synes nu at udtrykkene hvid, lys og mørk chokolade passer godt sammen. :-)
lisa skriver
Mælken gik i bunden, og kagen skulle have meget længere tid, med det resultat at den blev brændt
Louise Dam skriver
ØV, hvor ærgerligt. Jeg har lavet den to gange hvor den er blevet god, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt
Louise skriver
Hej Louise
Hvor "mørk" er den mørke chokolade?
Louise Dam skriver
Jeg brugte vist 70 % :-)
Melanie skriver
Hej Louise! Har du erfaring eller ved du om man kan bruge karamelliseret mælk i stedet for kondenseret? :-)
Louise Dam skriver
Hej Melanie
Jeg har aldrig hørt om karamelisseret mælk, så det kan jeg ikke lige svare på.
Ulla Andreassen skriver
Jeg har set karamelliseret mælk i netto igår på en af de der spot hyller :-D
Louise Dam skriver
Ja, det har de snart ret ofte. Det er dejligt :-)
Christina skriver
Mmmh, den ser så lækker ud, at jeg vil begive mig ud i at lave den i dag :-)
Skal kagen have varmluft eller alm. ovn?
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm. Ovn :-)
Louise skriver
Mums, den smager såååå lækkert. Dog faldt den TOTAL sammen på midten. Hvad kan det mon skyldes?
Louise Dam skriver
Jeg vil tro den har været bagt lige lidt for lidt. Der kan godt være stor forskel på forskellige ovne. Men godt den smagte godt alligevel :-)
Louise skriver
Må prøve at give den lidt mere næste gang :-) men tænker jeg kan fylde hullet ud med vanilleis denne gang ;-P
Louise Dam skriver
Ja det vil helt sikkert være godt med is i hullet :-)
Sarah skriver
Hej Louise!
Jeg kan se du bruger chocolate Chips oven på den kondensere mælke. Hvor henne køber du dem? Jeg har aldrig kunne finde nogle i Danmark, kun smeltechokolade som ikke helt er det samme.
Vh Sarah
Louise Dam skriver
Hej Sarah
Det her er faktisk ikke helt rigtige chocolate chips. Men de er fra Callebaut, og kan købes hos Bagetid.dk
Michelle skriver
Hej Louise,
Jeg oplevede at den kondenserede mælk endte i bunden, og kagen skulle have noget længere tid end angivet. Den smagte fint alligevel, men var ikke så fin at se på.
Mvh
Michelle.
Louise Dam skriver
Øv, det var da ærgerligt. Det havde jeg ellers ingen problemer med.
Mette Nielsen skriver
Hejsa kan disse brownies fryses? Mvh Mette
Louise Dam skriver
Hej Mette
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.