Karrykål med oksekød er en super nem og lækker ret - helt perfekt når det skal gå stærkt i hverdagen.
Karrykål med oksekød er en fantastisk nem og lækker hverdagsret. Det er en ret der virkelig sørger for, at man får nogle grøntsager indenbords. I min opskrift på karrykål med oksekød er der nemlig omkring 1 kilo grøntsager til 4 personer.
Jeg bruger hakket oksekød i min opskrift på karrykål, men er du f.eks. mere til kylling kan du sagtens bruge hakket kylling i opskriften. Derudover kommer der spidskål, gulerødder og peberfrugt i min karrykål med oksekød.
Læs også: Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler | Spidskålssalat | Lækker risret med oksekød og ananas
Karrykål er en virkelig simpel opskrift - men det gør den bestemt ikke minde god! Den kan laves på 30 minutter, og lav bare en stor portion, for den er bestemt også god dagen efter enten til frokost eller aften.
Hvis du synes du mangler lidt tilbehør til din karrykål kan du evt. servere den med kogte ris til. Jeg kan dog godt lide at spise den uden noget til. Jeg synes den mætter godt fordi der er så mange grøntsager i.
Karrykål med oksekød
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 400-500 g hakket oksekød 8-12 %
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 400-500 g spidskål, 1 stort spidskål
- 250 g gulerødder
- 2-3 peberfrugter
- 3-4 tsk paprika
- 3-4 tsk (reklamelink)karrypulver
- salt og peber
- frisk persille
Sådan gør du
- Hak løg, pres hvidløg eller hak fint, snit spidskål, skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet og skær peberfrugt i strimler.
- Opvarm olien på en pande - brug evt. en sauterpande eller wok. Kålen fylder meget :-)
- Svits løg og hvidløg i den varme olie. Lad dem stege 1 minuts tid, eller til løgene er blevet gennemsigtige.
- Tilsæt karry og paprika og svits det i ½-1 minut.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af på panden.
- Tilsæt så alle grøntsagerne og lad steg det til de er faldet godt sammen og så et par minutter til.
- Smag retten til med salt og peber. Du kan også tilsætte lidt mere karry eller paprika hvis du synes den mangler.
- Pynt gerne med grofthakket persille på toppen af retten inden servering.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan f.eks. bruge hakket kylling eller svinekød i stedet for.
Jeg kan godt lide at spise den som den er. Men hvis du synes der mangler noget til kan du f.eks. servere kogte ris.
Jeg har desværre ikke selv prøvet at fryse denne ret endnu. Så pt. kan jeg ikke svare på om det bliver godt. Hvis du afprøver det må du meget gerne sige til!
Susanne Hoffmann skriver
Retten kan sagtens fryses og evt bruges i hjemmelavede madpandekager eller i pitabrød og tortillas
Louise Dam skriver
Tak for et super godt tip! :-)
Berit skriver
Udmærket, og kan fryses.
Louise Dam skriver
Hej Berit
Dejligt du har afprøvet at retten kan fryses :-)
Hilsen Louise