Det kan nogle gange være svært at finde på noget lækkert og nemt tilbehør til det gode kød man nu har gjort klar. Men her er altså både en rigtig smagfuld ret og så er den også ret nem at lave. En rigtig dejlig gratin med kartofler, svampe og hvidvin.
Kartoffel- og svampegratin
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 750 g mellemstore kartofler i tynde skiver
- 3 ½ dl mælk
- 3 spsk. hvidvin
- 2 spsk. smør
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon i fine skiver
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med lidt smør.
- Bring kartoffelskiver, mælk og hvidvin i kog i en gryde. Smag til med salt og peber og rør jævnligt rundt. Lad det simre, mens du fortsætter med svampene.
- Varm smørret op på en pande ved middel varme og tilsæt to fed presset eller finthakket hvidløg. Kom svampene på og rør rundt indimellem til de bliver bløde.
- Hæld svampene over i gryden med kartofler. Bland det hele sammen og hæld det over i fadet. Bag gratinen i ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil den er sprød og gylden på toppen
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 216 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 9 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Katrine skriver
Kan man komme ost oven på?
Louise Dam skriver
Det kan du sagtens :-)
Lullumut skriver
Nu er jeg slet ikke til svampe overhovedet. Men denne her ret ser så delikat ud, at det må prøves :-)
Louise Dam skriver
Ellers må kæresten jo spise alle svampene for dig :-)