Kartoffel porre suppe er en klassisk opskrift på en cremet suppe, som de fleste kan lide. Kartoffelsuppe med porre serveres traditionelt med sprød bacon på toppen. I min opskrift har jeg også serveret den med lækre sprøde rugbrødscroutoner.
Kartoffel porre suppe er en nem og super lækker suppe at lave. Suppen laves hovedsageligt af kartofler, porrer og bouillon der koges møre og dernæst blendes med stavblender til en cremet og lækker konsistens.
I min opskrift på kartoffelsuppe kommer der også lidt fløde i til sidst. Jeg synes, at det runder smagen på suppen rigtig godt af.
Kartoffel porre suppe
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)stavblender
- (reklamelink)Gryde
- (reklamelink)Skærebræt
Ingredienser
Kartoffel porre suppe
- 1 kg kartofler
- 3 porrer
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 liter vand
- 2 terninger (reklamelink)grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
Serveres med sprødt bacon og rugbrød ristet i smør
- 150 g bacon i tern
- 4 skiver rugbrød
- 25 g smør
- salt
Sådan gør du
Kartoffel porre suppe
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Skyl dine porrer og skær top og bund af dem. Skær dem i ringe.
- Opvarm en gryde med 1-2 spsk olivenolie i.
- Sautér kartofler og porrer i gryden i nogle minutter.
- Hæld vand og bouillonterninger i gryden og lad det koge op. Lad det kog i cirka 20 minutter eller indtil kartofler og porrer er helt møre.
- Med en stavblender blender du suppen til den har en cremet og ensartet konsistens.
- Hæld piskefløden i suppen imens du blender med stavblenderen.
Sprød bacon og smørristet rugbrød
- Bacon i tern kommes på en varm pande og steges til det er sprødt. Kom baconternene på en tallerken med et stykke køkkenrulle på overskydende fedt bliver suget væk.
- Skær rugbrødsskiverne i mindre tern.
- Opvarm en pande med smør og kom rugbrødsternene på panden.
- Rist dem til de begynder at blive sprøde imens du vender rundt i dem undervejs. Det tager cirka 10 minutter før de er færdige.
- Servér den varme suppe med bacon og rugbrødscroutoner på toppen.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Sådan en lækker suppe med kartofler og porrer kan serveres både til hverdag og fest. En hverdagsaften er den perfekt til aftensmad og den vil helt sikkert også være et hit hos børnene. Til fest kan suppen med fordel serveres som forret.
Tips til opskriften
- Du kan servere forskellige slags topping til din kartoffelsuppe med porre. I min opskrift på kartoffelsuppe serverer jeg suppen med smørstegte rugbrødscroutoner og sprødt bacon. Men prøv også at erstatte bacon med chorizo i tern, som også bliver ristet sprøde på panden. Hvis det skal være vegetarisk kan du riste nogle kartoffeltern sprøde på en pande. Du kan selvfølgelig også lave croutoner af andet brød.
- Da denne kartoffelsuppe er lavet med grøntsagsbouillon er den også egnet til at servere for vegetarer. Her skal du selvfølgelig udelade at servere suppen med bacon. Prøv i stedet at toppe suppen med æbletern og kikærter der er ristet på panden med lidt krydderier.
- Lav gerne en stor portion når du er i gang. Kartoffelsuppen kan du nemt fryse ned til en anden dag.
- Porrer kan eventuelt erstattes med almindelige løg, hvis du ikke har porrer.
Nina Ellegaard Andersen skriver
hvor mange potioner bliver der til Nina
'
Louise Dam skriver
Der bliver til cirka 4 personer.
Julie skriver
Hvor meget suppe bliver der til?
Louise Dam skriver
Der er nok suppe til 4 personer - der bliver vel omkring 1,5 liter tror jeg.
Tinna skriver
Hej.
Kan jeg fryse suppen?
Elsker nemlig at have en færdig aftensmad i fryseren 🙈
Mvh Tinna
Louise Dam skriver
Hej Tinna
Ja, det kan du i hvert fald. Det er også skønt at have en færdigret i fryseren der er lige til at tø op og spise :-)
pernille skriver
Skal der så gulerødder i? eller er den god nok uden?
Louise Dam skriver
Du kan sagtens lave den uden gulerødder. Jeg er faktisk i tvivl om hvad jeg gjorde da opskriften snart er mange år gammel.
Susanne ringlebjerg skriver
Hov hvor kom de gulerødder lige fra i kartoffelsuppen🤔det står ikke i opskriften men er på billedet. Faktisk var det vist det samme med de fastelavnsboller jeg bagte i går da var opskrift og billeder heller ikke ens. De blev dog nogle rigtig dejlige fastelavnsboller. Mvh Susanne
Louise Dam skriver
Hej Susanne
Ha ha, ja det er da et godt spørgsmål. Det her er én af mine første opskrifter på bloggen (som snart er 7 år gammel). I starten var jeg ikke helt lige så skarp til at skrive opskrifter som jeg efterhånden er blevet. Håber det gik alligevel :-)
maria skriver
hej.
hvordan kan der kun være 46 kcal pr 100 g?
da en kartoffel indeholder mere end det....
mvh
Ditte skriver
Der kan være så lidt kalorier i suppen da en del af vægten er vand og de andre ingredienser.