Her kan du få en virkelig lækker opskrift på kartoffelsalat med avocadodressing. Den er lidt anderledes en den klassiske, men denne her kartoffelsalat med avocado og ærter er virkelig lækker! Servér denne kartoffelsalt med avocado som tilbehør til sommermaden.
Jeg elsker selv at spise kartoffelsalat om sommeren. Det er næsten lig med sol og sommer, men nogle gange må det godt være lidt anderledes end den klassiske kartoffelsalat. Derfor lavede jeg denne kartoffelsalat med en cremet avocadodressing vendt i.
Det er faktisk ret nemt at lave sådan en kartoffelsalat med avocado og ærter. Selve dressingen er en blanding af avocado, dijon sennep, citron samt salt og peber. Det hele mikses sammen og vendes så forsigtigt med de kogte nye kartofler.
Se også disse opskrifter:
Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Kartoffelsalat med avokado, citron og karse | Karry kartoffelsalat med tomat og kapers
Forberedelse af kartoffelsalat
Jeg vil anbefale, at du venter med at lave salaten helt færdig, til den skal serveres. Da der er avocado i dressingen, så vil det gå hen og blive brunt, hvis det står for længe. Du kan dog gøre det, at du koger kartoflerne nogle timer forinden eller dagen før, så de bliver helt kolde og faste. Du kan også godt gøre de grønne asparges klar til din kartoffelsalat.
Når kartoflerne er kolde, og det er ved at være spisetid, kan du så ordne resten og vende det hele sammen. Du får det bedste resultat, hvis du kan finde nogle avocadoer, der er godt modne. Så er de allermest cremede i det, og det egner sig bedst til denne kartoffelsalat med avocado.
Kartoffelsalat med cremet avocadodressing, æter og asparges
Ingredienser
- 500 g nye kartofler
- 250 g grønne asparges
- 100 g ærter
Avocadodressing
- 2-3 avocadoer, afhængig af størrelsen
- 1 spsk (reklamelink)dijonsennep
- ½ citron, saften heraf
- salt og peber
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld purløg
Anretning
- dild
- purløg
Sådan gør du
Kartoffelsalat
- Start med at koge de nye kartofler. Se her hvordan du gør det bedst. Lad kartoflerne køle helt ned.
- Skær kartoflerne i tern og kom dem i en skål.
- Skyl de grønne asparges og knæk den trægede ende af ved at bukke i hver sin ende af aspargesen.
- Kom vand i en gryde og lad det koge op. Kom lidt salt i vandet og kom dine asparges i vandet og lad dem småkoge i 1 minut.
- Hæld vandet fra gryden og kom koldt vand over med det samme.
- Skær asparges i mindre stykker og kom dem i skålen med kartofler.
- Kom ærter i skålen.
Avocadodressing
- Skrab avocadoen ud og ned i en blender eller food processor og blend til avocadoerne er helt cremede.
- Tilsæt dijonsennep, citronsaft, hakket dild og purløg og smag til med salt og peber.
- Kom dressingen i skålen med kartofler, ærter og asparges og vend det rundt.
- Anret kartoffelsalat på et fad og drys med hakket dild og purløg på toppen.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du skal sørge for, at dine kartofler er helt kolde, når du bruger dem til salaten. Jeg har skrevet en guide til, hvordan du koger nye kartofler, og den kan du også bruge, når du skal lave denne opskrift. Kog gerne dine kartofler i god tid inden, og du kan også sagtens koge kartoflerne dagen før.
- Til denne kartoffelsalat skal du bruge friske grønne asparges. Sørg for at knække det nederste af aspargesen, som er træget og hård.
- Prøv også min anden opskrift på kold kartoffelsalat.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Nej, jeg vil ikke anbefale dig at lave den dagen før. Det du dog kan gøre er, at du koger kartoflerne dagen eller nogle timer forinden. Så er de helt kolde, og så skal du blot røre dressingen sammen og de sidste ting.
Det er altid svært at vurdere, hvor meget folk spiser. Det kommer også an på hvor meget der ellers bliver serveret. Jeg vil dog vurdere, at denne portion er til en 3-4 personer, hvis man spiser det som tilbehør, sammen med andre ting. Ellers kan du altid lave en lidt større portion.
De nye kartofler kommer oftest i sæson omkring juni-juli måned, hvor de bliver solgt i vejboder landet over. Det er også oftest der, hvor man serverer en god omgang kartoffelsalat til maden!
Comments
No Comments