Hjemmebagte boller med kerner eller kerneboller er helt perfekte på morgenbordet en søndag morgen. Vi plejer at servere dem med ost og en lækker hjemmelavet syltetøj.
Bollerne er ret simple at bage og så indeholder de en masse lækre og sunde kerner. De giver både en rigtig dejlig smag til bollen, men er også meget til at holde dem svampede og bløde.
Kerneboller
Justér antal17 boller
Ingredienser
- 200 g 5-kornsblanding, eller knækkede hvedekerner
- 4 dl vand
- 4 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 spsk salt
- 2 tsk (reklamelink)honning
- 750-800 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g (reklamelink)solsikkekerner
- 2 gulerødder, fintrevne
- Lidt olie
- 1 æg , til pensling
Sådan gør du
- Hæld 5-kornsblandingen i en gryde med 4 dl vand og sæt det i kog. Når det koger skal det have cirka 3 minutter.
- Hæld den kogte 5-kornsblanding i en skål og lad det køle af.Det er vigtigt det ikke er for varmt når det blandes med de andre ingredienser, da gæren så ikke kan hæve dejen.
- Bland kærnemælk, gær, honning og salt sammen i en skål. Rør herefter hvedemel, de afkølede kerner og revet gulerødder i dejen.
- Lad dejen hæve i skålen i cirka 30 minutter.
- Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve cirka 30 minutter.
- Bag bollerne ved 220 grader alm. ovn i 12-15 minutter.
Noter
Opskriften er fra bogen ‘Varm på brød og lun på boller’ af Rikke Holm.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 bolle | Kalorier: 275 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 9 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Charlotte skriver
Er det nok med 50 g ekstra mel, når du tilsætter gulerødder i forhold til original opskriften?
Louise Dam skriver
Det er slet ikke sikkert der skal mere mel i. Det kommer også meget an på hvilket mærke mel man lige bruger, så man skal lige prøve sig lidt frem med mængden.
Trinekahr skriver
Rigtig gode boller.
Lavede dem uden gulerødder og med lidt rugmel.
Louise Dam skriver
Lyder godt. Jeg tror også jeg vil prøve med lidt grovere mel næste gang.