Kirsebærsovs eller kirsebærsauce er det klassiske tilbehør til en lækker risalamande til juletid. Hjemmelavet kirsebærsovs er virkelig lige en tand bedre en den købte version, og det er ikke svært at lave.
Hjemmelavet kirsebærsovs smager altså virkelig fantastisk til den lækre risalamande. Det er på ingen måde svært selv at lave sin kirsebærsovs, men det kan være svært at finde kirsebær ved juletid.
Jeg har holdt min opskrift på kirsebærsovs helt simpel. Den er lavet med kirsebær på glas og så har jeg brugt en vaniljestang og sukker som smagsgivere. Derudover er det blot vand og væde fra glasset der er jævnet med majsstivelse.
Se også disse opskrifter:
Risalamande | Cheesecake ala mande | Risalamande vafler
Super simpelt og meget lækkert! Man kan tydeligt smage forskel på en hjemmelavet kirsebærsovs og en købt kirsebærsauce.
Hvis man ønsker det kan man sagtens udskifte lidt af væden med lidt kirsebærvin - det er også utrolig lækkert!
Kirsebærsovs
Ingredienser
- 350 g kirsebær uden sten
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 125 g sukker
- 4-5 dl vand/væde, brug eventuelt væde fra glasset
- 2 spsk (reklamelink)majsstivelse
Sådan gør du
- Hvis du bruger kirsebær fra glas dræner du væden fra kirsebærrene. Sørg for at gemme væden til senere.
- Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland med 1 tsk sukker.
- Kom både kirsebær, vanilje, sukker og vand/væde i en gryde. Hvis du har væde fra dit glas kan du bruge 2-3 dl af denne og resten vand.
- Lad det koge op og lad sovsen simre i 10-15 minutter.
- Rør majsstivelse ud i en lille smule vand og kom det i kirsebærsovsen. Lad sovsen koge op indtil sovsen er tyknet og har den rette konsistens. Hvis du synes den skal være tyndere kommer du lidt mere væske i, hvis den er for tynd kommer du lidt mere majsstivelse i.
- Hvis sovsen skal gemmes i køleskabet hælder du den på et skoldet glas. Du kan også komme den i en fryseegnet beholder og fryse den ned.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
📖 Variationer
Min opskrift på kirsebærsauce er holdt helt simpel. Men du kan sagtens pifte den lidt ekstra op, hvis du synes. Det er f.eks. super lækkert med lidt kirsebærvin i saucen. Du kan udskifte 1-1,5 dl af vandet med kirsebærvin.
Husk at alkoholen fordamper, så det er ikke et problem at servere den for børn eller andre der ikke skal have alkohol.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det kan desværre være ret svært at finde i de almindelige butikker. Du skal enten gå efter at finde et glas med kirsebær, der ikke er sødede men blot ligger i vand.
Ellers kan du også være heldig at finde frosne hindbær i de store supermarkeder. Jeg ved at Rema1000 har haft det et år.
Hvis du har mulighed for at handle i Inco har de begge dele der. Men det er desværre kun hvis man har et cvr-nummer man kan få lov til det.
Alternativt skal du sørge for at udstene og fryse kirsebær ned om sommeren så du har til kirsebærsovsen til jul.
Ja, du kan sagtens fryse din kirsebærsovs ned. På den måde kan du lave den i god tid inden jul.
De kirsebær jeg har brugt i denne opskrift er af sorten Kelleris, som er et surkirsebær.
Hvis du bruger søde kirsebær skal du derfor justere i mængden af sukker. Så her må du prøve dig lidt frem.
Jeg har brugt dessertkirsebær uden tilsat sukker fra Svansø (af sorten Kelleris).
🥗 Serveringsforslag
Kirsebærsauce er jo den perfekte følgesvend til risalamande til jul. Men hvad kan man ellers bruge den lækre kirsebærsovs til? Det vil jeg give et par forslag til lige her:
Du kan bruge resterne af din risalamande til at lave risalamande vafler. Hertil kan du servere kirsebærsauce.
Du kan også bruge resterne af din risalamande til at lave klatkager af risalamande - igen kan du servere kirsebærsovs til dem.
Mine små lækre portionsanrettede cheesecake ala mande skal også have kirsebærsauce på toppen.
Comments
No Comments