I morgen er det den internationale pandekagedag. Pandekagedagen ligger altid tirsdag efter fastelavns søndag. "Pancake Day" er en gammel tradition der markerede fastens begyndelse. I løbet af fasten var råvarer som æg, hvidt mel, mælk og smør "forbudte", så man brugte resterne af alle disse råvarer til at fremstille pandekager. I Danmark spiser vi jo pandekager på mange måder. Både de søde med is eller marmelade, og de salte med lækkert kød eller grøntsagsfyld. Herunder kommer en lækker opskrift på pandekager bagt med kokosmælk og serveret med mango som en lækker dessert.
Kokospandekager med mango og vaniljeis
Justér antal8 stk.
Ingredienser
- 1,65 dl (reklamelink)kokosmælk, 165 ml, en lille dåse
- 2,5 dl mælk
- 2 æg
- 150 g (reklamelink)hvedemel, 3 dl
- 30 g (reklamelink)kokosmel, 1 dl
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
Tilbehør
- Mango
- Vaniljeis
Sådan gør du
- Pisk kokosmælk, mælk og æg sammen i en skål, og mel, kokosmel, salt, sukker og vaniljesukker sammen i en anden skål.
- Hæld derefter forsigt mælkeblandingen i melblandingen mens du pisker kraftigt så du undgår klumper i dejen. Lad gerne dejen stå i køleskabet en halv times tid. Smelt derefter lidt smør på en pande og fordel cirka 1 dl af dejen på panden og bag pandekagerne 1-2 minutter på hver side.
- Server pandekagerne med lidt mango der er skåret i tern og en kugle vaniljeis.
- Man kan også servere dem med ananas og flødeskum (eventuelt rørt op med lidt limeskal og saft)
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 167 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 5 g | Fedt: 7 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Herunder har jeg samlet alle de opskrifter jeg har hvor der indgår pandekager.
Skriv en kommentar