Hvem elsker ikke lune nybagte boller i weekenden? Jeg ved i hvert fald at jeg gør. Men da jeg altså tit står lidt sent op i weekenden og derfor er sulten med det samme, så skal det helst gå stærkt. Derfor er jeg stor fan af koldhævede boller. Her får du en nem og lækker opskrift på koldhævede durumboller. De er helt perfekte til søndagsmorgenbordet.
Koldhævede durumboller
Justér antal12 stk.
Ingredienser
Sådan gør du
- Gæren røres ud i vandet. Bland sukker, salt og olie/margarine i. Rør de to slags mel i. Dejen skal være klistret.
- Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet, hvor dejen hæver i ca. 8 timer eller natten over.
- Rør ikke ikke i den færdighævede dej! Med to spiseskeer formes bollerne og stilles på en bagelade.
- Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til bollerne er gyldne og sprøde.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 169 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sara skriver
Tak for opskriften jeg skiftede dog 100 g hvedemel ud med 75 g grahamsmel og tilføjede 5 g smør mere, og rørte det på maskine til den slap kanterne....
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften - det lyder også lækkert med grahamsmel i!
Jeanette Lillegaard Larsen skriver
Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?
Tusind tak for en dejlig opskrift, min familie er vilde med bollerne.
Louise Dam skriver
Jeg vil tro den kan stå et par dage i køleskabet.
Jeanette Lillegaard Larsen skriver
Super nem opskrift, havde ikke noget durummel og hvedemel. Men brugte 500 g manitoba hvedemel i stedet for, de blev så lækre og luftige. Det egner sig godt til langtidshævede brød
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften. Og Manitoba mel er også super godt.
Jeanette Lillegaard Larsen skriver
Har desuden fundet ud af at Manitoba mel suger lidt mere væske, jeg bruger 5 dl vand i stedet for.
Tak for en dejlig opskrift 😄
Anonymous skriver
De er rigtig gode