Er du vild med gulerod i boller, kan du også prøve mine gulerodsbrud og koldhævede boller med gulerod.
Koldhævede boller med gulerod
Justér antal18 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 600 g (reklamelink)hvedemel
- 170 g (reklamelink)havregryn
- 8 dl vand
- 1 spsk. (reklamelink)honning
- ½ spsk. salt
- 170 g revet gulerod
- 1 spsk. (reklamelink)olivenolie
Sådan gør du
Om aften:
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen:
- Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
- Pensl bollerne med vand.
- Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 100 gram | Kalorier: 205 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 5.8 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Den færdige dej
Dækkes med film og stilles i køleskabet natten over
Efter dejen har hævet i køleskabet
Formes med to skeer til boller og bages i ca. 18 min ved 200 grader
Sahar skriver
Til en eftermiddags snack på en fritidsordning til 70 børn og et par voksne, har jeg kun fået ros for disse boller. De skulle dog have længere tid i ovnen men det kan sagtens skyldes at der var flere plader i ovnen samtidig. Alle har bedt om opskriften
Mange gange tak
Louise Dam skriver
Skønt at høre de vakte glæde hos børnene :-)
Betinna skriver
Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?
Jeg skal bruge lune bolle kl. 13.30, og tænker jeg bliver nødt til at lave den aften før så den får nok hævningstid.
Louise Dam skriver
Du kan sagtens have dejen stående i køleskabet frem til middagstid før du bager dem.
Mille skriver
Hej. Bagte disse boller i går, men de blev slet ikke som på billedet. Selvom jeg puttede mere mel i blev dejen ved med at være meget våd og efter de havde været i ovnen var de alt for bløde og ubagte indeni. Jeg forstår ikke lige hvordan de kan se så forskellige ud fra dine :)
Louise Dam skriver
Altså denne her dej skal være ret våd i det - derfor skal man sætte dejen på bagepladen med to skeer. Man kan ikke røre ved dejen og forme den. Hvis de var ubagte indeni skal de bare have længere tid i din ovn vil jeg tro.
Berit skriver
Jeg er virkelig glad for at der står næringsværdi, men er forvirret over at der er 2 stk 😳. Er det rå dej og bagt ? Eller ?
Jeg har brug for protein og kj mængden 😊
Mvh Berit
Berit skriver
Har opdaget at det er pr bolle og pr 100 g - sorry 🙃😊
Louise Dam skriver
Super! :-)
Anja skriver
Lækker opskrift, smagte godt - mine blev bare ret flade i det... Mega øv :-(
Louise Dam skriver
Det var mærkeligt. Måske skulle der have været en smule mere mel i.
Louise skriver
Det var så lidt, godt du kunne bruge den :-)
Anonymous skriver
Fantastiske boller, tak for opskriften :-)