Min bedste opskrift på thai kylling i grøn karry og kokosmælk finder du lige her. Thai mad er altid virkelig lækkert, og derfor har jeg prøvet at lave denne her grøn karry med kylling og en masse lækre grøntsager.
Grøn karry med kylling
Herhjemme elsker vi at rejse, og vi har en forkærlighed for særligt det thailandske køkken. Når vi ikke altid kan komme til Thailand, er det rart, at Thailand kan komme lidt til os. Denne her ret leder tankerne til Thailand, og så smager den virkelig godt. Jeg har snart en god håndfuld lækre opskrifter på thaimad her på min blog.
Grøn karry med kylling serveres traditionelt med kogte jasminris til. Hvis du gerne vil lave det en smule sundere, kan du også lave blomkålsris til. Det er bare et blomkålshoved, der bliver revet helt fint, og som får en tekstur, der minder om ris. De er dog et godt sundere alternativ til kylling i grøn karry.
Se også disse opskrifter:
Pad thai med rejer | Panang karry med kylling | Kylling i rød karry
Thai kylling i grøn karry
I det thailandske køkken bruger de rigtig meget kokosmælk i deres mad. Det fungerer på samme måde, som når vi her i Danmark bruger fløde. Man kan sige, at kokosmælk nærmest er deres svar på fløde.
En anden ingrediens der ofte bruges i thaimad er karrypasta. Karrypasta fås i både en gul, grøn og rød variant. De er lavet af forskellige ingredienser og har derfor også forskellig smag og styrke.
Den grønne karry er en mild variant af karrypasta og den har en let syrlig smag. Du kan enten købe din karrypasta i supermarkedet, eller lave den selv fra bunden. Jeg synes også, at du skal prøve thaikødboller i kokosmælk og rød karry.
Kylling i grøn karry
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, i tern
- 1 aubergine
- 100 g aubergine ærter
- 150 g grønne bønner
- 1 rød chili
- olie til stegning
- 2 spsk grøn karrypasta
- 2 dåser (reklamelink)kokosmælk
- 3 spsk fiskesauce
- 2 tsk sukker
- 1 lime, saften
- 6 kaffir limeblade
- 1 håndfuld basilikum, gerne thai basilikum
Serveres med
- jasminris
Sådan gør du
- Start med at sætte ris til at koge.
- Klargør så dine ingredienser. Skær kyllingen i tern, skær aubergine i tern, skyl aubergineærterne, skær chili i ringe og skær enderne af bønnerne og skær dem i 3 dele.
- I en wok eller gryde opvarmer du olien og kommer karrypastaen i. Lad den stege i 1-2 minutter.
- Tilsæt så kyllingestykkerne og lad dem stege et par minutter og tilsæt så auberginestykkerne.
- Tilsæt den øverste fede del fra kokosmælken og lad det stege til sovsen begynder at blive grønlig og olien flyder let på toppen.
- Tilsæt resten af kokosmælken, fiskesauce, sukker, limesaft og limeblade og lad det simre i cirka 10-15 minutter.
- Kom så de grønne bønner og rød chili i og lad det simre i 2 minutter.
- Tag retten af varmen og tilsæt basilikumblade og servér med kogte jasminris.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Aubergineærter er klassiske i det thailandske køkken, og får du en grøn karry i Thailand er der næsten altid disse små grønne bær i. De smager lidt bittert, og de kan være lidt svære at få fat i her i Danmark. Disse har jeg købt hos Nemlig.com, men de kan også købes i et asiatisk supermarked. Du kan også undlade dem i retten.
- Kaffir limeblade er også en asiatisk ingrediens. De kan også købes hos Nemlig.com og i et asiatisk supermarked.
- Der kan være ret stor forskel på hvor meget smag der er i den grønne karrypasta og det hænger ofte sammen med hvor frisk den er. Nemlig.com har også et godt bud på en frisk karrypasta.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er den røde karry, der er den stærkeste karrypasta. Herefter kommer den gule og til sidste den grønne karrypasta, der er den mildeste karry af de tre. Man kan også få panang karrypasta, hvor der også er knuste peanuts i.
De tre forskellige karrypastaer bruges rigtig meget i thailandske retter som denne her thai kylling i grøn karry og kokosmælk. Du kan også bruge det i andre thailandske retter.
Grøn karrypasta er en form for krydderiblandingen, der er en form for puré. Almindelig karry er i pulverform, men karrypasta er mere blød i konsistensen. Ofte så består sådan en karrypasta af noget chili, citrongræs, ingefær og hvidløg.
Det er ikke i alle supermarkeder, at man kan købe grøn karrypasta henne. Men du kan ofte få det i de større supermarkeder eller i en specialkøbmand.
Comments
No Comments