Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Kylling i karry er helt sikkert én af mine favoritter. Når man serverer en kylling i karry med forskellige toppings så kaldes retten faktisk for ristaffel istedet for. Ristaffel er en god måde at pifte sin kylling i karry lidt op på. Og den kan derfor nemt bruges både som hverdagsmad og som gæstemad. Der findes rigtig mange versioner af ristaffel, og hvis det skal være helt rigtigt skal retten vist laves med svinekød. Jeg bruger dog altid kylling. Jeg laver derfor en portion kylling i karry serveret med ris, og hertil en masse små skåle med lækkert topping.
Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet, skåret i strimler
- 1 løg, finthakket
- 1 (reklamelink)hønsebouillon
- 2-3 tsk. (reklamelink)karrypulver
- 1 (reklamelink)kokosmælk
- 4 dl mælk
- lidt maizena til jævning
- lidt olie til stegning
- Kogte ris
Sådan gør du
- Opvarm lidt olie/smør/margarine i en gryde. Tilsæt karrypulveret og svits det godt.
- Tilsæt derefter 1 finthakket løg og svits til det er blevet klart.
- Tilæst kyllingestrimlerne og brun dem godt.
- Tilsæt kokosmælk, mælk og bouillonterning og lad det småsimre i 10-15 minutter.
- Jævn saucen lidt og lad den småsimre i endnu 5 minutter.
- Server med kogte ris og noget af nedenstående fyld.
Noter
Bananer i skiver
Æbler i tern
Ananas
Rosiner
Mandariner
Peanuts
Kokosmel
Mangochutney
Peberfrugt i tern
Ærter
Majs
Bambusskud
Bønnespirer
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Emma skriver
Hvilken type karry bruger du i din opskrift?
Jeg syntes nemlig måske lidt er der skulle mere karry i for at den ikke blev smagsløs når mælken og kokos mælken kom i.
Ellers super lækker ret! :-)
Louise Dam skriver
Blot en almindelig gul karrypulver - men der kan godt være forskel på dem, så du tilsætter bare det du synes for at den smager tilpas meget af karry til din smag.
Sussi Bach skriver
En lækker detalje, prøv at riste kokosmel let på tør pande til det bliver gyldent. Himmelsk smag....
Louise Dam skriver
Det lyder lækkert! :-)
Nikolaj skriver
Godmorgen Louise
Jeg har haft fornøjelsen af at følge din opskrift på ristaffel.
Eneste ting der pt driller er at sovsen skiller.
Det skete i step 3 lige efter at jeg havde hældt mælk og kokusmælk i kød,løg,karry og olie blandingen.
Er der en måde at få sovsen til at binde igen?
Fortsat dejlig weekend
Mvh Nikolaj
Louise Dam skriver
Hej Nikolaj, jeg tror det sker hvis retten er for varm når man tilsætter mælken. Det har jeg også selv oplevet indimellem. Heldigvis plejer det ikke at betyde noget for smagen :-) Men prøv evt. at hælde lidt af mælken i af gangen.
Charlotte Baagø Madsen skriver
Hej Louise
Er det en opskrift der kan fryses så man kan lave den i forvejen også "bare" varme på selve dagen?
Louise Dam skriver
Ja, du kan sagtens lave saucen og fryse den ned. Ingen problemer i det :-)
Amalie K Dam skriver
Hej er igang med din opskrift men hvor meget kokosmælk skal der i?
Louise Dam skriver
1 alm dåse som er 400 ml.
Birgit skriver
Tak for en fantastisk opskrift. Har nu lavet den to gange til 340 personer (skolefest). Det har været en stor succes begge gange.
Louise Dam skriver
Hold da helt op - det var nogle store portioner! Er glad for at du kunne bruge opskriften.
Cathrine skriver
Vil man kunne lade retten stå og simre? Hvis nu man laver den kl. 16 og spiser kl. 18?
Louise Dam skriver
Hej Cathrine
Det tror jeg godt man kan :-) Ellers kan du også lave den og varme den op igen.
Hilsen Louise
Erna hindsgaul skriver
Vil lige hører om retten kan laves i forvejen og fryses
Louise Dam skriver
Hej Erna
Det vil jeg tro du sagtens kan - det burde ikke være et problem :-)
Anne skriver
Jeg lavede din ret her til aften og den blev drøn god! Kan kun anbefales!
Louise Dam skriver
Hej Anne
Mange tak! Er super glad for at du kunne bruge opskriften! :-)
cecilie skriver
Der står lidt maizena til jævning. Hvornår skal det bruges? :-)
Louise Dam skriver
Det skal i til sidst hvis du synes saucen er for tynd. Men det er ikke altid det er nødvendigt.
Janne skriver
Undrer mig over tilberedelsestiden, som er angivet til 1,5 time??!!. Tror nu jeg kaster mig ud i det alligevel.
Louise Dam skriver
Hej Janne
Det kan også godt være det kan gøres på lidt kortere tid. Men hvis det er første gang man skal lave retten kan det jo godt tage lidt ekstra tid. Og hellere sætte lidt for meget tid af end for lidt :-)
mathias skriver
lyder rigtig dejligt. kan man bruge kokos olie
Louise Dam skriver
Hej Mathias
Det kan du sagtens :-)
Sidsel Lendal skriver
Hej Louise. Står midt i madlavningen og glæder mig til at smage din opskrift :-)
Du skriver oppe i ingredienser at der skal bouillon i, men hvornår? Tror den er smuttet :-)
Louise Dam skriver
Sorry, det får jeg lige rettet. Jeg håber det blev godt alligevel? Jeg smider være en bouillon terning i sammen med kokosmælken.
Sidsel Lendal skriver
Mums! Den blev god :-) puttede den i sammen med kokusmælken.
Louise Dam skriver
Det er jeg glad for at høre. Jeg skynder mig at skrive det ind i opskriften :-)
victoria skriver
hvor mange personer er denne ret til? De yder rigtig god, og i morgen bliver vi 7 personer til aftensmad.
Louise Dam skriver
Hej Victoria
Opskriften passer til ca 4 personer. Så hvis du laver dobbelt portion så skulle det gerne passe.
Steffan skriver
Lækker opskrift !!! Ungerne var ellevilde tusind tak for en dejlig blog
Venlig hilsen
Steffan
Kødauktionen.dk - Kødleverandør til de danske Restaurationer
Louise Dam skriver
Ej hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
Hilsen Louise
Lullumut skriver
Nu ved jeg, hvad mine piger skal have til middag på lørdag :-) Der er nemlig én, der ikke spiser kød, og så er der jo en masse andet til hende :-) Tak :-)
Louise Dam skriver
Det var da så lidt :-) Jeg håber det bliver en stor succes! Og stort tillykke med den nye titel ;-)
Madling skriver
Det er også en af mine og mine drenges favorit-retter. Det er så hyggeligt selv at kunne "pynte" maden. Meget fine billeder du har fået taget :-)
Louise Dam skriver
Tak for rosen! :-) Jeg elsker også at man kan kan lave sin helt egen ret med fyldet..