Kylling- og skinketærte
Justér antal4 personer
Ingredienser
Dej
- 150 gram smør
- 300 gram (reklamelink)hvedemel, 5 dl
- 1 æg
- 4 spsk vand
Fyld
- 300 gram stegt kyllingekød
- 100 gram røget skinke i strimler
- 1 bundt persille
- 4 æg
- 1 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 2 dl revet ost
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smulder det kolde smør i melet. Pisk et æg sammen, gem lidt til pensling og kom resten i dejen. Saml dejen med vandet. Stil den i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Skær kyllingekødet ud i terninger, steg kyllingen. Skyl og hak persillen (det er vigtigt den vaskes grundigt, da der gemmer sig meget jord i det)
- Pisk de 4 æg, fløden, mælken sammen og tilsæt det reven ost. Krydder med salt og peber.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Del dejen i 2 og rul den ene halvdel ud til bund. Beklæd en tærteform (ca. 23 cm i diameter) med den, prik bunden med en gaffel og forbag den i ca. 10 minutter.
- Læg kylling, skinke og hakket persille i og hæld æggeblandingen over
- Rul resten af dejen ud til et låg og læg det over fyldet. Skær kanterne til og dekorer med tiloversbleven dej. Skær nogle lufthuller i låget og pensl det med æg. Bag tærten i ca. 45 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 1060 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 46 g | Fedt: 70 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Louise skriver
LaTascha: den var også rigtig god :)
Kim: Mange tak :-)
Louise skriver
Rebelsig - ja det smagte rigtig godt! Men jeg tror næste gang bliver det kylling og champignon i stedet for. Så man også får lidt sundt :-)
Kim skriver
Ja den ser ellers fin ud :-) Den får lige en 4-er
LaTascha skriver
Uhh, den ser rigtig fin og lækker ud den tærte. Kunne jeg da godt lige spise nu:-)
Rebelsig skriver
Mums, det ser lækkert ud! Men både skinke OG kylling? Smagte det godt sammen?