Den står tit på noget med kylling herhjemme, så der er med at være opfindsom når man skal finde på hvad man skal lave. Jeg er heldigvis rigtig vild med karryretter, og de kan jo næsten varieres ud i det uendelige. Her har jeg lavet en lækker kylling i rød karry, hvor jeg bruger en rød karrypasta. I retten kommer der flere forskellige grøntsager og frugt, som giver retten den helt rigtig balance i smagen. Server karryretten med kogte ris, eller måske blomkålsris.
Prøv også min opskrift på kylling i grøn karry, der smager virkelig lækkert.
Kylling i rød karry
Justér antal3 personer
Ingredienser
- 2-3 kyllingefileter
- 1 (reklamelink)kokosmælk
- 2 tsk rød karry
- 3 gulerødder i stave
- 6 tomater i kvarte
- 150 g sukkerærter
- 4- 5 skiver ananas
- 1 rød chili
- 2 tsk fishsauce
- 1 tsk tamarind pasta, kan udskiftes med lidt limesaft
Serveres med:
- Kogte ris
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
- Fjern eventuelt kernerne fra chilien og hak den fint.
- Skyl tomaterne og skær dem i kvarte (hvis de er meget store kan du skære dem i lidt mindre stykker)
- Skyl sukkerærterne.
- Skær ananasskiverne i mindre tern.
- Skær kyllingefileterne i små strimler.
- Brun kyllingen i en wok i lidt olie.
- Tilsæt rød karry, gulerødder, ananas og chili.
- Tilsæt kokosmælken, fishsauce og tamarind pasta. Lad retten småkoge lidt.
- Tilsæt til sidst tomaterne og sukkerærter og lad dem varme med i et par minutter.
- Server med kogte ris.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 522 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 39 g | Fedt: 32 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
John skriver
Retten ser rigtig lækker ud. Kan man erstatte ærterne med noget bacon og bruge fløde i stedet for kokosmælk?
Louise Dam skriver
Hej John, det kan du helt sikkert. Så bliver det selvfølgelig bare en noget anderledes ret.
Chris skriver
Flotte billeder, det ser lækkert ud
Louise Dam skriver
Tak :-)