Kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner og ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder
Justér antal4 personer
Ingredienser
KYLLINGEFRIKADELLER
- 400 g hakket kylling
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 gulerødder, revet
- 1½ spsk (reklamelink)græskarkerner
- 1½ spsk (reklamelink)solsikkekerner
- salt, friskkværnet peber
- 150 g feta, let smuldret
- olie til stegning
Ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder
- 600 g kartoffel
- 50 g (reklamelink)hasselnødder
- 1 dl mælk
Sådan gør du
KYLLINGEFRIKADELLER
- Rør det hakkede kyllingekød sammen med alle ingredienserne, krydr med salt og friskkværnet peber. Form til frikadeller og steg dem i lidt olie på en pande, til de er gennemstegte, ca. 8-10 minutter på hver side (alt efter størrelse).
Ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre (ca. 20 min.). Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem over i en skål. Hæld mælken i lidt ad gangen, samtidig med du pisker med en elpisker. Smag til med salt og evt. peber. Hak hasselnødderne groft og bland dem i mosen. Fyld 4 ramekiner (eller lignende) med mosen og sæt dem i ovnen i ca. 10 min., eller til de begynder at blive lidt lysebrune.
Noter
Jeg serverede kyllingefrikadellerne med nedenstående ovnbagte kartoffelmos og nybagt naanbrød.
Fundet hos Newyorkerbyheart.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 511 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 35 g | Fedt: 26 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Louise skriver
Hej Julie, tak skal du have. Det er da bare med at få dem lavet når du har noget feta. De smager super godt!
Tak Kim :-)
Kim skriver
Hej, jeg har smagt disse frikadeller og de er super gode :-) Kan klart anbefales
Julie skriver
Ser super lækkert ud - skal helt sikkert afprøves :)
Især når jeg pt. har feta i køleskabet!
http://itsmypassions.blogspot.com