Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
Justér antal2 personer
Ingredienser
KYLLINGESPYD
- 500 g kyllingefilet
- 1,5 dl (reklamelink)kokosmælk
- 1 tsk fiskesauce
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk (reklamelink)karrypulver
- små træ- eller bambusspyd, lægges i blød i 30 minutter
PEANUTSAUCE
- 2,5 dl (reklamelink)kokosmælk
- 1 spsk karrypasta
- 2 dl (reklamelink)kyllingebouillon
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk brun farin , kan erstattes af rørsukker
- 100 g crunchy peanutbutter
- 1 tsk lime- eller citronsaft
Sådan gør du
KYLLINGESPYD
- Rør kokosmælk, fiskesauce, brun farin og karrypulver sammen i en stor skål. Skær kyllingen i mindre stykker. Læg kyllingestykkerne i skålen med marinade og sørg for at kyllingestykkerne er godt dækket. Dæk skålen til og sæt i køleskabet. Lad kyllingen marinere i mindst en time, helst i 12 timer.
- Sæt kyllingekødet på spyd og steg på en grillpande i 4-6 minutter, eller i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-15 min. eller til de er gennemstegte og har en lækker farve. Servér med det samme med peanutsaucen.
PEANUTSAUCE
- Hæld kokosmælken i en kasserolle og varm langsomt op til den simre. Tilsæt karrypasta og lad simre i 4-5 minutter mens der røres ind i mellem. Tilsæt kyllingebouillon, fish sauce, sukker, peanutbutter og lime juice og lad simre i yderligere et minut mens saucen røres til den er glat og jævn. Hæld saucen op i en serveringsskål og lad den afkøle lidt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 1011 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 70 g | Fedt: 74 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Stine skriver
Hej...
Kan man lave pastaen med skyr mon?
Vh
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt du kan, men det kommer ikke til at smage helt ens.
Ninna Møller skriver
skal prøve at lave din pastasalat i dag, men jeg er kommet i tvivl om karrypuvler, bare er det almindelige karry kryderi? :-)
Louise Dam skriver
Det er det :-)
Ann Mari skriver
vil bare rose dig for denne opskrift , har lavet den 2 gange nu , og alle jubler ... Tusind tak :)
Louise Dam skriver
Ej, det lyder da bare så godt. Måske jeg snart skulle lave den igen så :-)
Malene Nielsen skriver
Hej, vi er i gang med disse opskrifter, og det lover rigtig godt!
Vi er dog lidt i tvivl mht. sovsen, da der i opskriften står karry men i fremgangsmåden står karrypaste? Vi gik ud fra at det var karrypaste du mente, men i hvert fald skal det nok rettes medmindre det er os der ikke kan finde ud af at læse det ordentligt? :)
Louise Dam skriver
Hej Malene
Mange tak, jeg har rettet opskriften lidt til nu. Det gør nok ikke det store om mam bruger pasta eller pulver. Håber det blev godt :-)
Louise skriver
Tak for det, det retter jeg da lige med det samme så :-)
Kim skriver
Jeg har netop prøvet denne karry salat, og den blev rigtig god.
Forresten bør du ikke angive mængden af creme fraich i liter (volumen), da densiteten er høj. Du bør derimod i kilogram (masse).
Louise skriver
Øv hvor er det ærgeligt. Jeg har nu også tænkt mig at prøve at lave det lidt mere kaloriefattigt næste gang. Evt. med fromage frais blandet op med noget andet.
Anonymous skriver
Hej igen Louise,
Nu har jeg prøvet med ymer, fordi jeg gerne ville have det lidt mere fedtfattigt, og den blev igen bitter, mærkeligt altså!:-)
Må prøve med creme fraiche istedet næste gang...
Selvfølgelig vil da lige kigge hvad du ellers har af lækkerier på menuen:-)
Mvh
Maya
Louise skriver
Hej Maya, det er jeg da ked af at høre. Netop fordi jeg syntes den var helt fantastisk. Jeg kan ikke forestille mig det er pga. karryen. Jeg bruger bare en billig en fra netto el.lign.
Det kan dog godt være den græske yoghurt måske. Der er jo ret stor forskel på de to produkter. Men da jeg kun har lavet den med creme fraiche 18% ved jeg det faktisk ikke.
Håber du alligevel tør at kaste dig ud i flere af mine retter.
Hilsen Louise
Anonymous skriver
Har prøvet at lave din pastasalat, men jeg ved ikke om det bare er mig der har købt det forkerte karry, for det var SÅ bittert, at jeg ikke kunne spise det...
Ved du hvorfor evt?:-)
(Har brugt græsk yoghurt istedet, men det skulle ikke gøre nogen forskel tror jeg)
Med Venlig Hilsen
Maya
Louise skriver
Tak, det var også rigtig lækkert. Især pastasalaten kan anbefales.
Newyorkerbyheart skriver
Hvor ser det lækkert ud! De kyllingespyd skal helt sikket prøves :-)
Mange hilsner
Birthe