Der hører sig søde julegodter og konfekt til i julen, men nogle gange kan det godt blive lidt for meget med alt det sukker i en hel måned. Disse lækre kugler er lavet af mandler og dadler og indeholder altså intet tilsat sukker. Jeg har trillet dem i lakridspulver, kakaopulver og kokosmel. Dadelkuglerne er meget nemme at lave, de smager super lækkert, og så ser de også ret fine ud når de bliver rullet i lidt lakridspulver.
Prøv også at lav mine dadler med peanutbutter og chokolade som en sundere snack.
Lækre dadelkugler med lakrids
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)dadler, ca. 16 stk af de store lækre dadler
- 150 g nødder, hasselnødder eller mandler
- 1 spsk dadelsirup
- 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
Til pynt
- (reklamelink)Kokosmel, kakaopulver, lakridspulver
Sådan gør du
- Blend nødder, dadler, kakao og dadelsirup/vand i en foodprocessor til en ensartet masse. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver/lakridspulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal spises.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louises Madblog
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikke på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Amanda skriver
Kan man undlade dadelsirup? 😊
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)
Katja skriver
Jeg plejer at putte havregryn i kuglerne for at få dem mindre snaskede. Det kan også stærkt anbefales at overtrække dem med chokolade og rulle dem i lakridspulver - mega lækkert!
Louise Dam skriver
Det lyder altså også rigtig lækkert! Det må jeg prøve af en dag.
Klara P skriver
Hej Louise!
Tak for en dejlig blog. Jeg har prøvet at lave dadelkuglerne og trillede dem i lakridspulver. Stillede dem derefter i køleskabet, hvor lakrids-dadelkuglerne som resultat deraf blev våde....Øv. Hvad er din erfaring med opbevaringen af kuglerne? Og har du eventuelt et godt råd til, hvordan man undgår det våde overtræk?
Kh
Klara
Louise Dam skriver
Hej Klara
Det har jeg godt selv prøvet en enkelt gang da der var nogle tilbage at gemme
Katja skriver
Hvis man opbevarer dem i en helt tæt beholder som et syltetøjsglas eller lign bliver de ikke våde :)