Her kan du få min bedste opskrift på nemme kanelsnegle i fad. Jeg er ikke vild med tørre kanter på mit bagværk, og derfor synes jeg, at de her er verdens bedste kanelsnegle. Hvis du gerne vil smage nogle lækre kanelsnegle, og ikke er til de tørre kanter - så skal du prøve den her opskrift!
Nemme kanelsnegle i fad
Jeg elsker kanelsnegle, men jeg synes tit de har tendens til at blive lidt tørre i kanten. Især på andendagen. Derfor er disse kanelsnegle blevet bagt ved siden af hinanden i en form, så de er bagt sammen = ingen tørre kanter! Det er så lækkert, jeg lover det. De holder sig også gode i meget længere tid end normalt. Pynt sneglene med glasur og så er de vist et hit hos de fleste.
Prøv også disse opskrifter:
Kanelstang | Kanelsnurrer | Kanelkage
Verdens bedste kanelsnegle
Det er selvfølgelig et stort statement at sige, at man har den bedste opskrift på snegle med kanel. Jeg er nu vild med, at de bliver bagt tæt sammen i fadet, så kanterne ikke bliver tørre.
Jeg bager dem i en springform, men du skal passe på med ikke at lægge dem for tæt i fadet. Hvis de ligger for tæt, kan de ikke hæve så fint op, som de gerne skulle. Du kan også placere dem i en bradepande, bare de også har et par centimeters mellemrum mellem sig.
Lækre kanelsnegle - helt uden de tørre kanter!
Ingredienser
Sådan gør du
- Gæren smuldres ud i den lunkne mælk og det smeltede smør afkøles let og tilsættes forsigtigt til mælken
- Sukkeret tilsættes og opløses i mælken
- Melet røres i og dejen æltes
- Sæt dejen til hævning i cirka 1 time
- Blødt smør, sukker og kanel blandes sammen i en skål
- Dejen rulles ud med en tykkelse på ca. ½ cm, fyldet fordeles på dejen hvorefter den rulles sammen
- Skær kanelsneglene ud i skiver og sæt dem med en lille smule mellemrum i en bradepande eller i en springform. Der skal bare være lidt høje kanter på formen og sneglene skal kunne bage sammen
- Bag sneglene i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Originalt set kommer den fra Sverige, og så er den efterhånden spredt sig til mange vestlige lande.
Jeg bager mine snegle ved 180 grader i 15 minutter.
René Lundum Pedersen skriver
Hej Louise...
Super lækker opskrift.
Har dog valgt og putte 2 tak kardemomme i dejen for at piffe smagen lidt op.
Smager super godt.
PS. Alufolie bakker fra Dagmar tærter kan også bruges 8 ark i hver.
Mvh René "NissenFM" Lundum Pedersen.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften. Det lyder også super lækkert med kardemomme i dejen :o)
Cæcilie skriver
Hej Louise !
Står og skal lave disse lækre kanelsnegle til min lillesøsters konfirmation men skal de laves på varmluft eller alm ovnfunktion? PANIK! pft !
P.s. tak for en lækker madblog
Louise Dam skriver
Jeg plejer at bage ved almindelig ovn. Dejligt du læser med! og stort tillykke med din lillesøster :-)
Jeannette skriver
Hej Louise.
Først total lækker kanelsnegle og familien elsker dem.
Jeg har nogle spørgsmål, hvis man fryser dem ubagt, hvor lang tid skal de bage, bare den samme tid som hvis du bager dem med det samme.
Kan man lave dem dagen før, stille Demi køleskabet og først bage dem dagen efter dejen er lavet
Mvh Jeannette
Louise Dam skriver
Jeg har kun prøvet at fryse dem, hvor jeg har bagt dem. Så det kan jeg desværre ikke helt svare på om man kan. Jeg har heller ikke prøvet at koldhæve dejen, men hvis du forsøger det skal du huske at bruge mindre gær.
Catherine skriver
Hej Louise
Hvilken størrelse er den springform du har brugt? Min er 26 cm og er i tvivl om den er stor nok.
Tak for gode opskrifter!
Vh
Louise Dam skriver
Beklager det meget sene svar. Jeg tror min form var 26 eller 28 cm.
Sara skriver
De ser godt nok lækre ud 🤤! Hvis de nu skal fryses, ville du så fryse dem ned mens de sidder lidt sammen efter bagningen eller brække dem fra hinanden først ?😅🤷🏼♀️
Tilde skriver
Mine havde slet ikke fået noget farve og var stadig helt dej agtige efter 15 minutter ved 180 grader.
Louise Dam skriver
Hej Tilde
Det er meget svært at skrive et antal minutter der kan bruges i alle ovne, da det er de færreste ovne der rent faktisk er præcist det antal grader man stiller den på. Så jeg regner med at de blev gode da du gav dem længere tid :-)
Christina skriver
Kan man lave dejen dagen i forvejen og rulle dem ud med fyld, så de kun skal i ovnen dagen efter?
Louise Dam skriver
Jeg tror det er bedre at bage dem samme dag.
Mai skriver
Hej.
Har tænkt mig at bage disse lækre kanelsnegle, kan det passe, at jeg kan lægge dejen sammen i forvejen, og så putte den i fryseren, indtil jeg skal bruge den? Eller er det en af dine andre opskrifter:)
Louise Dam skriver
Hej Mai, det tror jeg ikke jeg har prøvet. Men du kan fryse dem når de er bagt:-)
Maja skriver
Dejen er meget våd, hvad kan jeg gøre? Jeg har puttet 30 g ekstra i, men den er stadigvæk meget klistret.. :)
Louise Dam skriver
Der kan godt være stor forskel på mel - så må man tilsætte noget mere.
Mona skriver
Hej
Skal snarest eksperimentere med de her kanelsnegle, som i øvrigt ser vanvittig lækre ud.
Når der står de skal i ovnen på 180 grader, er det så alm- ovn, eller varmluft?
Mvh
Mona
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm. ovn.
Susan skriver
Æv.... mine sejlede i smør i bunden og blev tørre for oven, hvad har jeg gjort galt?
Louise Dam skriver
Det lyder mærkeligt. Kan desværre ikke lige svare på hvad der er gået galt - normalt bliver de super lækre.
Charlotte skriver
J Ø S S E S !!!
Det er vel nok omtrent de bedste snegle, jeg nogensinde har smagt. Skulle hilse at sige fra mine kollegaer hos IdHAIR Company, at sneglene var rigtig lækre!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Charlotte! :-)
Gitte skriver
Alletiders !!! Tusind tak. Jeg prøver en combo,.som i stængerne. Mine kolleger er altædende indenfor kager, så de skal nok blive spist !
Gitte skriver
Kan jeg mon koldhæve dejen natten over ? Og så slå den ned og rulle ud, putte fyld i m.m. om morgenen, så de er nybagte til kontoret ?
Jeg ville gerne udskifte kanelsmørret med bagefast kagecreme . Tanker i den anledning ???
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.
Jeg tror sagtens du kan bruge en vaniljecreme som fyld. Jeg har tidligere lavet en kanelstang, hvor der både er kanelsmør og vaniljecreme i som fyld. Den opskrift kan du se her: https://www.louisesmadblog.dk/kanelstang/
Maiken C skriver
Hej Louise :-) Er det rigtigt, at der slet ikke skal æg i? Det har du nemlig i opskriften på kanelstang ... hvor der så godt nok ikke er smør i dejen. Fik lige lyst til at bage en portion til St. Bededagshyggen :-) Kh Maiken
Louise Dam skriver
Hej Maiken
Det er helt korrekt. Kanelstangen kunne nok også sagtens laves uden æg i dejen. God fornøjelse med bagningen :-)
Helle skriver
De ser lækre ud. Er de også gode på andendagen? Eller hvis de evt har været i fryseren?
Louise Dam skriver
Hej Helle
Ja, de er stadig lækre på andendagen. Og en tur i fryseren skader heller ikke. Hvis du bare lige luner dem en gang i ovnen inden du serverer dem så er de som nybagte igen.
Line skriver
Hej Louise, jeg har loge bagt dine kanelsnegle og nu hvor jeg kigger i ovnen efter 5 min er de hævet godt, men i bunden er der rigtig meget smør det flyder. Kanelen er stadig inde i sneglen men smøret er helt smeltet og det ligger i bunden som en vandpøl:( ved ikke hvorfor og jeg har kun brugt 130 g smør. Hvad kan grunden være?
Line skriver
Jeg gav dem 18 minutter og smøret forsvandt det begyndte dejen at suge ind til sig det nok derfor de er så bløde pg lækre. nøj hvor er de lækre:)
Louise Dam skriver
Hej Line
Det var sørme godt at de blev gode! :-)
Kamilla skriver
Der står 25 stk... Det kan da ikke passe med 500 g mel og 13 stk på dit billede af kanelsneglene??
Louise Dam skriver
Hej Kamilla
Jo, det passer med at der bliver cirka 25 snegle ud af portionen. Jeg havde et fad til :-)
Mari skriver
Åh de ser dejlige ud.... Slurp !
Louise Dam skriver
Det var de også!
A+K skriver
Yum, gærdejskage er bare det bedste, især kanelsnegle - vi laver dem også altid i et ildfastfad med bagepapir, det er altså bare bedst (:
- Anne
Louise Dam skriver
Ja det er altså bare super lækkert! :-)
Gitte Hansen skriver
Uhm! Jeg har det helt ligesom dig. Er heller ikke så vild med de tørre kanter. Ej heller er jeg vild med at remoncen løber ud. Det ser det også ud som om du undgår ved at bage på denne måde? Fyldet flyder vel bare over til naboen? ;-)
Tak for en inspirende blog.
Din opskrift kommer i gemmerne! :-)
Mange hilsner
Gitte /
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Ja remoncen bliver også derinde som den skal, så det hele bliver bare ekstra lækkert :-)
Charlotte skriver
E N I G !!!