Scones med chokolade er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der i stedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.
Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke? Få opskriften på scones med chokolade herunder.
Scones med chokolade
Ingredienser
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g sukker
- 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 3 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1 tsk salt
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
- 1,5 dl mælk
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
- Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
- Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
- Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
- Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
- Pensl dine scones med sammenpisket æg.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
Emma skriver
Kan man undlade at bruge yougurt?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at bage dem uden desværre.
Stella skriver
Du skriver syrnet mælkeprodukter, kan man så bruge creme fraiche?
Louise Dam skriver
Ja, det kan du :-)
Cecilia skriver
Bare god!!
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre du kunne bruge opskriften - mange tak for tilbagemeldingen! :-)
Perle skriver
de var rigtig nemme at bage, og også super lækre. hvis jeg ikke har æg, er der så en anden mulighed?
Louise Dam skriver
Dejligt du havde succes med opskriften :-) Jeg har desværre ikke prøvet at bage dem med andet end æg.
Signe skriver
Det er virkelig fremragende gode scones, der kommer af denne opskrift! Og forresten kan man sagtens fryse dem efter bagning og spise, når lysten skulle komme over en:) Hvis man bare varmer dem lidt i ovnen, er de så gode som, hvis de havde været nybagte!
Louise Dam skriver
Mange tak for din tilbagemelding. Det er så dejligt du kan bruge opskriften :-)
Kristina Cecevic skriver
Så lækre scones 👌🏼 Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Et stort hit hos børnene 😃
Louise Dam skriver
Hej Kirsten
Hvor er det bare dejligt at høre! De er bestemt også et hit når de bliver bagt herhjemme :-)
Hilsen Louise
Jule Lena Christiansen skriver
Wow en succesfuld oplevelse har normalt aldrig brudt mig meget om scones men min kæreste elsker dem så brugte denne opskrift og wow et hit!
Den går i den private kogebog.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre!
Nina Bukholt skriver
Ved i om jeg kan lave dejen hertil aften og bage dem imorgen tidlig.. Min søn har fødselsdag og skal dele ud i børnehaven imorgen.. Men vil jo gerne have at de er friske og lækre.. 😯 ☺️
Louise Dam skriver
Hej Nina
Jeg har først læst din kommentar i dag. Jeg har ikke selv prøvet at lave dejen dagen før, så jeg er desværre ikke sikker på om det kan lade sig gøre. Gjorde du det og hvordan blev de?
Anna skriver
Jeg lavede dejen aften før, satte dem i køleskabet natten over, og bagte dem om morgen.
De blev super lækre :)
Louise Dam skriver
Hvor dejligt at høre det sagtens kunne lade sig gøre!
Vanessa skriver
Hej Louise:)
Hvis jeg ikke har yoghurt eller syrnet mælkeprodukt, kan jeg bruge Whipped Cream 38%?
Tak.
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan :-)
Simone skriver
Kan de fryses?
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke de bliver så gode af.
Klaus skriver
Du skrev den25. juni 2015 at de kunne fryses og nu skriver du det modsatte - hvad mener du? Kan de fryses eller ikke? Jeg vil bare være på den sikre side inden jeg fryser dem.
Louise Dam skriver
Hej Klaus, jeg har ikke prøvet at fryse dem. Så helt ærligt ved jeg det ikke. Umiddelbart vil jeg tro de bliver tørre af at blive frosset fordi de bliver bagt med bagepulver.
Jimmy færch skriver
har været bager i mange år , vi frøs Stones ned rå og bagte dem efter optøning .
Louise Dam skriver
Mange tak for det gode råd! Det vil jeg bestemt prøve en dag.
Charlotte skriver
De kan sagtens fryses, så længe man ikke bager dem for længe. Og når man så skal bruge dem kan man bare give dem lidt tid i ovnen.
Line skriver
Hej. Jeg prøvede for noget tid siden at lave dem med Cheasy skyr vanilje, og så undlade at tilsætte vaniljesukker - det var en succes! Men nu vil jeg prøve noget andet, så jeg tænkte om man kan bruge kærnemælk istedet for youghurt? Eller bliver dejen for tynd så? :)
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt du kan. Det kan være du skal bruge lidt mindre.
Teodora skriver
Hej! Jeg glæder mig vildt meget til at prøve din opskrift :) men har lige et enkelt spørgsmål - kan man bruge græsk yoghurt eller skal det være naturel? Og er det i orden at bruge margarine i stedet?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)
Anette Markvardsen skriver
Hej Louise
Jeg vil bare sige tak for de gode opskrifter...især bananmuffins😊har 2 i familien der ikke kan lide banan men i din opskrift blir de skjult vældig godt😁
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Pernille skriver
Hvor er jeg glad for, at det var din opskrift der poppede op på Google da jeg søgte, de var super nemme at lave, og smagte SÅ dejligt. Tak 😃
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Pernille :-)
Malene skriver
De var bare rigtig gode. Og utroligt lette at lave. Synes dog det var nok med 100 g chokolade. ;) Men det er nok en smagssag.
Min mand kunne ikke sove en nat, og så røg der lige 5 stk med et stort glas mælk. Han kunne også godt lide dem. ;-D
Louise Dam skriver
Haha, hvor lyder det bare skønt :-) Dejligt du kunne bruge opskriften.
Lone skriver
Denne opskrift er nem at gå til, men jeg synes der skal mere sukker i. feks 125 gr
Christine Lenstrup skriver
Fantastiske scones! De smager himmelsk og er meget velegnede at lave sammen med børn :-)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Christine! :-)
Emilie Mouridsen skriver
Det er nu anden gang jeg bager dem! :) De er vildt gode og så nemme at bikse sammen :D
En succes hver gang :P
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre Emilie :-)
Hanna Jaqueline skriver
Kan man fryse dem ned? Og i så fald, hvordan bliver de så?
Louise Dam skriver
Hej Hanna
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.
Rikke skriver
Hejsa
Jeg har lige taget den første plade ud af ovnen og allerede taget den første bid. De smager lækkert, men jeg undrer mig dog lidt over, hvorfor de ikke smager af mere end de gør. Kan man tilføje en ingrediens eller en større mængde af noget, så selve dejen kommer til at smage af mere?
Louise Dam skriver
Hej Rikke
Jeg er selv helt vild med smagen. Så det er lidt svært :-) Måske lidt kardemomme?
Teresa skriver
Hej
Jeg faldt tilfældigt over din side, da jeg søgte på en opskrift på scones. Det er jeg bare SÅ glad for, at jeg gjorde. Det var virkelig de bedste og nemmeste scones nogensinde. TAK for en fantastisk opskrift. Den skal gemmes! Det er i hvertfald ikke sidste gang, jeg har besøgt din side :)
Vh
Teresa
Louise Dam skriver
Hej Teresa
Ih hvor dejligt at du er så glad for opskriften. Jeg er også helt vild med dem! :-)
Og velkommen til her på siden!
Julle skriver
Super lækre! Hurtige at lave og nemme
Louise Dam skriver
Mange tak for rosen :-)
Christina skriver
Hvad for noget yoghurt plejer du at bruge til disse? :-)
Louise Dam skriver
Du kan bruge en naturel yoghurt eller et andet syrnet produkt. F.eks creme fraiche eller fromage fraiche.
Kim skriver
Virkelige flotte boller. De smagte rigtigt godt.
Marie skriver
Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.
Louise Dam skriver
Det er jeg glad for at høre. Jeg må vist hellere snart lave dem igen :-)
Camilla skriver
Hej Louise
kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
mvh
Camilla
Louise Dam skriver
Hej Camilla.
Jeg har faktisk ikke prøvet, men du må meget gerne sige til hvis du afprøver det.
Hilsen Louise
David skriver
Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.
Lily skriver
Jeg ville mene det samme. Jeg har en opskrift fra min bedstemor, hun har fået den af hendes mor. Min bedstemors familie er fra England og hun siger at det er sådan Rigtige Scones skal være.
Har prøvet den her opskrift 3 gange ny og de er blevet for hårde og bare ikke rigtige alle gangene så jeg tror jeg går tilbage til min rigtige opskrift :) ^^
Louise Dam skriver
Altså nu skriver jeg jo kun at den skal lige skal æltes til dejen er samlet - den skal derfor ikke æltes helt igennem som en bolledej. Jeg har aldrig oplevet at mine scones er blevet hårde.
arjeta skriver
ØV ØV, mine blev slet ikke så gode. De blev ikke luftige, men meget hårde og tunge i det :(
Louise Dam skriver
Er ked af du ikke var tilfreds med resultatet, men generelt er scones ikke en meget luftig bolle, da den bliver bagt med bagepulver og ikke gær. Det er ikke en chokoladebolle, men mere en mellemting mellem en bolle og en kage. Hvis du vil have en luftig chokoladebolle kan du prøve disse: https://www.louisesmadblog.dk/fodselsdagsboller/ og tilsætte hakket mørk chokolade.
Karina Kristensen skriver
Hejsa :)
Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
Mvh. Karina
Louise Dam skriver
Hej Karina
Det tror jeg sagtens du kan. Brug bare samme mængde. Det ville jeg selv gøre.
God fornøjelse med bagningen.
Hilsen Louise
Karina Kristensen skriver
Super, det prøver jeg ;) Mange tak :)
Nadja skriver
Hvad er blødt smør? kan man bruge helt almindelig kærgården? eller flydende margarine?
Louise Dam skriver
Hej Nadja
Jeg bruger normalt "rigtigt" smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
Hilsen Louise
Tina Lauridsen skriver
UHM .... Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
Tina
Louise Dam skriver
Ej det er jeg da bare rigtig glad for at høre! :-)
Mariamfarhat100 skriver
ej hvor ser de bare appetitlige ud! Lige til at hapse:)
mvh
Mariam
Louise Dam skriver
De er nemlig lige til at hapse :-)
Trine skriver
Nøj, de ligner præcis mine favorit-scones fra 7-eleven. Og dine smager garanteret meget meget bedre. Dem må jeg prøve :)
Louise Dam skriver
..Og så er det nok meget billigere end 7-eleven, og man har masser af dem :-)