Denne lagkage med jordbær er helt simpel, men den smager fuldstændig fantastisk. Hjemmebagte lagkagebunde, en velsmagende konditorcreme, mørk chokolade og friske søde jordbær. Hvis du er til sol, sommer og kage så skal du prøve denne opskrift på jordbærlagkage.
Hvis du mangler en opskrift på lagkage til en fødselsdag eller en anden festlig lejlighed, så kan det være du skal kaste dig over denne her lækre jordbærlagkage.
Jeg har selv bagt lagkagebundene fordi det er så nemt og virkelig lækkert. Lagkagen er så lagt sammen med en jordbær/rabarberkompot, konditorcreme, friske jordbær og chokolade. En rigtig sommerlagkage!
Jeg serverede lagkagen til min datters 5-års fødselsdag og jeg synes virkelig det blev den fineste fødselsdagslagkage. Lidt rester af lagkagen blev sendt hen til naboerne til landskamp. Her passede de rød/hvide farver også helt perfekt!
Lagkage med jordbær og creme
Udstyr (reklamelink)
- Springform 22 cm
Ingredienser
Lagkagebunde
- 4 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 150 g (reklamelink)hvedemel
Konditorcreme
- 2 blade (reklamelink)husblas
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 70 g sukker
- 4 æggeblommer
- 40 g maizena
- 4 dl sødmælk
- 3 dl piskefløde
Jordbær/rabarberkompot
- 100 g rabarber, evt. frosne
- 150 g jordbær, evt. frosne
- 3 spsk sukker
Derudover
- 500 g friske jordbær, skåret i halve/kvarte
- 75 g (reklamelink)mørk chokolade, grofthakket
- et par mynteblade, kan udelades
Sådan gør du
Lagkagebunde
- Pisk æg og sukker meget luftigt. Pisk 5 minutter cirka.
- Bland bagepulver, vaniljesukker og hvedemel sammen i en skål.
- Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen og vend forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Kom bagepapir i bunden af en springform ( 22 cm) og smør kanten af formen med smør, margarine eller olie. Jeg bruger en fedtspray/bagespray.
- Fordel dejen i formen og bank den let ned i bordet et par gange.
- Sæt kagen i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25 minutter.
- Lad kagen køle helt af i formen og tag den så ud på en rist.
- Flæk kagen i 3 lige store lagkagebunde. Brug en savtakket kniv til det. Start med at markere to de snit hele vejen rundt om kagen og skær så igennem.
Konditorcreme
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Kom vaniljesukker, sukker, æggeblommer i en skål og pisk det sammen. Tilsæt maizena og pisk det sammen. Tilsæt så 0,5 dl af mælken og pisk det sammen.
- I en gryde kommer du resten af mælken (3,5 dl) og den tomme vaniljestang. Opvarm det til lige under kogepunktet. Hæld så den varmen mælk i æggeblandingen imens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden.
- Opvarm vaniljecremen ved medium varme imens du pisker hele tiden (vigtigt!). Når den bobler og er tyknet lade du den koge videre i et par minutter imens du stadig pisker.
- Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og kom den i cremen. Rør husblassen helt ud i cremen og overfør cremen til en skål du dækker med husholdningsfilm. Sørg for at filmen ligger helt nede ovenpå cremen.
- Sæt den på køl i 3-4 timer (eller længere).
Jordbær/rabarberkompot
- Kom jordbær, rabarber og sukker i en gryde med låg og opvarm ved medium varme.
- Rør i det indimellem og tag din kompot af når bær og rabarber er kogt godt ud.
- Sæt den på køl til du skal bruge den.
Samling af lagkagen
- Fjern den tomme vaniljestang. Pisk derefter den kolde vaniljecreme godt igennem.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Vend din flødeskum i vaniljecremen. Gør det af to omgange.
- Find et fad til din lagkage og kom en lagkagebund på.
- Fordel halvdelen af kompotten ovenpå bunden.
- Kom så ⅓ del af konditorcremen ovenpå og fordel så ⅓ af jordbærrene og ⅓ af den hakkede chokolade ovenpå.
- Kom den næste lagkagebund ovenpå og gentag med kompot, konditorcreme, jordbær og chokolade.
- Kom den sidste bund på og fordel resten af konditorcremen, jordbær og chokolade. Jeg pyntede også med at par mynteblade.
- Sæt kagen i køleskabet til den skal serveres.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg kan også anbefale dig at prøve min opskrift på mazarinkage med bær., der også er en virkelig skøn kage i sommermånederne med de lækre sommerbær og ellers er chokoladepavlova med bær også fantastisk!
Tips til opskriften
- Hvis du ikke selv vil bage lagkagebundene kan du også købe dem i stedet for. Men det ret nemt at bage dem selv, så hvis du ikke har prøvet det synes jeg du skal prøve det.
- Lagkagebundene kan du nemt bage dagen før de skal bruges.
- Kog også gerne din vaniljecreme 1-2 dage inden kagen skal serveres. Så er det blot at vende den sammen med flødeskum på dagen.
- Hvis du ikke orker selv at koge din vaniljecreme så kan du erstatte med (reklamelink)kagecreme i brev.
- Ligeså kan jordbær/rabarberkompotten også snildt laves et par dage forinden.
- Læg gerne kagen sammen 1-2 timer før den skal serveres og lad den stå i køleskabet.
- Denne lagkage skal laves med friske jordbær. Dog kan din jordbær/rabarberkompot sagtens laves med frosne jordbær-
Simon skriver
Rigtig lækkert!
Ha en god dag
Mvh
Simon
https://airfryer-receptbok.se/