Det er ret nemt at bage sine egne lagkagebunde og så smager de altså meget bedre end de købte. Der er også den forskel at man selv kan bestemme størrelse og form på ens lagkagebunde. Her har jeg lavet små mini lagkagebunde til byg-selv-lagkager.
Disse lagkagebunde bages enkeltvis og er ikke ligeså tykke som mine luksus lagkagebunde.
Lagkagebunde
Justér antal8 store eller 30 små
Ingredienser
Fælles
- 6 æg
- 200 g sukker
Chokolade lagkagebunde
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- 40 g (reklamelink)kakaopulver
- eller
Lyse lagkagebunde
- 140 g (reklamelink)hvedemel
- 4 tsk. (reklamelink)vaniljesukker
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes luftigt. Der skal piskes længe 5-6 minutter.
- Bland mel og kakaopulver eller mel og vanillesukker og sigt det ned i skålen til æg og sukkerblandingen.
- Med en ske vendes melblandingen ind i æggene. Dette skal gøres uden at røre luften ud. Der er ikke hævemiddel i dejen, så det er luften i æggene der sørger for hævningen.
- Tegn cirkler på bagsiden af bagepapiret i den størrelse lagkagebundene skal være. Smør blandingen ud på forsiden af bagepapiret i et jævnt lag på cirka ½ - 1 cm tykkelse og uden at mase luften ud.
- Sæt bundene i ovnen ved 200 grader (eller 175 grader varmluft) til bundene er lysebrune. Cirka 5-6 minutter.)
- Lad bundene køle af før du fjerner papiret.
- Du kan sagtens fryse bundene ned. Læg dem lagvis med bagepapir eller lignende imellem og så i poser eller husholdningsfilm. De tør hurtigt op igen.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stor eller små | Kalorier: 266 kcal | Kulhydrater: 52 g | Protein: 8 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tips til opskriften
- Sørg for at piske æg og sukker i lang tid! Det er luften i æggene der får lagkagebundene til at hæve lidt op.
- Prøv at lave mini lagkagebunde, og lad dine gæster lave byg-selv-lagkager ved bordet. Især genialt til en børnefødselsdag for de lidt større børn.
- Du kan sagtens fryse bundene ned. Læg dem lagvis med bagepapir eller lignende imellem og så i fryseposer. De tør hurtigt op igen.
Charlotte skriver
Lavede præcis efter opskrift. Fik 4 bunde (alm str som i butik) men de er meget flade. Vil bagepulver ik hjælpe?
Det bliver en flad lagkage :)
Louise Dam skriver
Måske har æggesnapsen ikke været pisket nok? Da der ikke er hævemiddel i er det netop æggene der står for den del. Derfor er det vigtigt med masser af luft i bundende. Dog vil jeg skynde mig at sige at disse bunde ikke bliver den samme type lagkagebunde, som hvis man bager en stor kagebund og f.eks. deler den i 3 eller 4 bunde. Det er en helt anden type dej. Men ellers vil jeg da tro man godt kan tilsætte lidt bagepulver, man skal bare passe på dejen ikke bliver tør.
Laila skriver
Hej Louise
Jeg har brugt denne opskrift i flere år med stor succes. Tak for den😊👍 hilsen Laila
Louise Dam skriver
Super dejligt at høre Laila :-)
Birthe Sporring skriver
Er det i orden at lægge lagkagen sammen dagen før den skal bruges?
Louise Dam skriver
Ja, det bliver den faktisk bedst af :-)
Sarah skriver
Det er godt nok ekstremt meget sukker der skal i. Har lige bagt dem uden at søge på andre opskrifter det var desværre ingen success øv
Louise Dam skriver
Det var ærgerligt. Jeg synes de var rigtig gode.
Maya skriver
Jeg prøvede at lave dem men de blev underlige, tynde og der var kun 2._. Har ikke flere æg så det må blive en underligt tynd kage.-.
Louise Dam skriver
Hej Maya
Øv det er jeg ked af at høre. Håber alligevel kagen smagte godt.
Mille skriver
Hej Louise.. Kan jeg fryse bundene? Hvis ja, hvor længe før brug bør de så tages ud af frys? Håber du kan hjælpe. :) Mvh Mille
Louise Dam skriver
Hej Mille
Ja, det kan du sagtens. De er ret hurtige om at tø op. Afhængig af hvor mange lag du har lagt dem i, så vil jeg tror det tager under 1 time.
Louise skriver
Faktisk bagte jeg jo så 30 små bunde :-) Jeg holdte fødselsdag og lavede byg-selv-lagkager. Der kommer et indlæg med de mange flotte kager det blev til :-)
Rebelsig skriver
Wow.. Hvad skal du dog bruge 8 lagekagebunde til? :O! 4 lagkager?? :) Ser lækkert ud