Julesmåkagerne behøves jo ikke altid at være de sædvanlige brunkager, jødekager og vaniljekranse. Selvom de nu også er mægtig gode :-) Men i år har jeg prøvet at lave lakridskranse, og de blev faktisk rigtig lækre, og er helt sikkert noget jeg skal lave igen. Jeg brugte min gode opskrift på vaniljekranse og skiftede så bare vaniljen ud med lakridspulver.
Da jeg har taget vaniljen helt ud af dem kunne jeg jo ikke rigtig kalde dem vaniljekranse med lakrids, så det blev derfor til vaniljekranse. Jeg så at spisestuen.dk havde lavet lakridskranse. Jeg valgte så bare at bruge min egen opskrift på vaniljekranse og tilsætte lakridspulveret i denne opskrift. Men en anden ting jeg så hos Spisestuen.dk var at Lene havde dyppet lakridskransene i chokolade. Jeg var en smule doven så jeg dyppede nok kun halvdelen i mørk chokolade, men det var virkelig lækkert! Det var som om den mørke chokolade fik lakridssmagen til at træde mere i karakter. Så det kan altså anbefales at gøre det - hvis man gider.
Lakridskranse
Ingredienser
- 4 tsk (reklamelink)lakridspulver, Bülow Raw
- 175 g sukker
- 200 g blødt smør
- 1 æg
- 250 g (reklamelink)hvedemel
- 75 g (reklamelink)mandler
- Eventuelt mørk chokolade til overtræk.
Sådan gør du
- Mandlerne males til mel i en foodprocessor.
- Bland sukker, smør, mel, mandelmel og lakridspulver sammen i en skål.
- Tilsæt ægget for at samle dejen til en klæg og blød masse
- Kom massen op i en sprøjtepose med en mellem stjernetylle.
- Sprøjt vaniljemassen ud i små kranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer kransene med cirka 4 cm mellemrum, så de har plads til at flyde lidt ud.
- Bag kransene ved 200 grader i cirka 6 minutter, eller indtil de er let gyldne.
- Afkøl vaniljekransene på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse eller et patentglas.
- Dyp eventuelt kagerne i smeltet mørk chokolade.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Tanja skriver
Har du haft succes med at lave dejen dagen forinden de skal bruges?
Gør man jo ofte ved vaniljekranse? :)
Louise Dam skriver
Hej Tanja
Jeg har ikke prøvet det, men det vil jeg tro man sagtens kan. De skal nok bare ud af køleskabet i god tid så dejen ikke er hård når du skal presse den ud igennem sprøjteposen. Medmindre du bruger en maskine til det.
John skriver
Jeg er allergisk overfor mandler, kan man undgå mandlerne måske og erstatte med noget andet?
Louise Dam skriver
Jeg tror godt du kan undlade mandlerne. Muligvis skal der en smule mere mel i - men ikke ligeså meget som mandlerne du undlader.
Johanne skriver
Kan man bruge en anden type lakridspulver ?? :-) de ser mega lækre ud.
Louise Dam skriver
Du bruger bare det lakridspulver du har :-)