Disse lækre lakridstrøfler med hvid chokolade er helt perfekte når man lige skal have en lille sød ting til kaffen. De kan spises året rundt og de smager helt fantastisk. De består af en lakridsganache eller en lakridstrøffel lavet på hvid chokolade, fløde og lakridspulver. Til sidst bliver de så overtrukket med hvid chokolade. Hvid chokolade og lakrids passer helt perfekt sammen. Men jeg lavede alligevel også et par stykker med lys chokolade, og det fungerede også rigtig godt. Selvom fremgangsmåden måske ser lidt lang ud, så er det faktisk ret nemt at lave disse lækre lakridstrøfler. Så lad dig ikke skræmme :-)
Lakridstrøfler med hvid chokolade
Justér antal22 stk.
Ingredienser
- 300 g (reklamelink)hvid chokolade
- 25 g smør
- 1 dl piskefløde
- 50 g (reklamelink)glukosesirup
- 150 sukker
- 1 spsk lakridspulver - jeg brugte Bülow rålakridspulver
- (reklamelink)Frysetørrede hindbær til pynt
Sådan gør du
- Sukker, glukosesirup, fløde og lakridspulver bringes i kog i en gryde.
- Lad det koge indtil det når en temperatur på 113 grader. Til dette er det nemmeste at bruge at et sukkertermometer.
- Imens karamelblandingen koger, hakker du 100 gram af den hvide chokolade. Fordel den hakkede chokolade i en skål sammen med smørret.
- Når karamelblandingen er klar hælder du den langsomt over chokoladen og smørret imens du rører godt rundt. Fortsæt med at røre indtil massen er helt glat. (min har lidt klumper, men det er fordi jeg brugte en hvid chokolade med crunch :-)
- Beklæd en form med bagepapir og hæld chokolademassen ned i denne. Det betyder ikke så meget hvad størrelse den har.
- Sæt formen i køleskabet i et par timer indtil massen er stivnet.
- Når din lakridsganache er blev helt fast i det tager du den ud af køleskabet og skærer den i stykker af cirka 15 g.
- Form nu alle stykkerne til kugler.
- Når du har formet dem alle sætter du dem tilbage i køleskabet.
- Smelt og temperer den resterende hvide chokolade (200 g). Det gøres nemmest ved at smelte ⅔ af chokoladen (cirka 130 gram). Den resterende ⅓ af chokoladen hakker du groft og fordeler i en skål. Når chokoladen er helt smeltet hælder du den over i skålen med den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Nu er din chokolade forhåbentlig tempereret og du kan gå igang med at overtrække lakridstrøflerne.
- Tag kuglerne ud af køleskabet og vend hver kugler en af gangen i den hvide chokolade. Sæt dem på et skærebræt eller ligende med bagepapir på - så hænger de ikke fast. Mens chokoladen stadig er våd drysser du med lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær.
- Sæt dine færdige lakridskugler på køl indtil chokoladen er stivnet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 134 kcal | Kulhydrater: 17 g | Protein: 1 g | Fedt: 7 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Nivethitha skriver
Hej Louise:)
Jeg tænker at forsøge mig med dem i weekenden. Hvor længe holder de i køleskabet?:)
Vh
Nive
Louise Dam skriver
Umiddelbart så længe fløden har holdbarhed vil jeg tro.
Ann skriver
Hej Louise,
Jeg planlægger at lave de lækre lakridstrøfler som en lille snack til familien her i sommerhus.
Ved du, om man kan bruge et stegetermometer i stedet for et sukkertermometer? Sukkertermometeret er nemlig ikke kommet med i sommerhus :)
Jeg har dog tit undret mig over det sådan helt generelt, når jeg læser opskrifter.
Mvh. Ann
Louise Dam skriver
Det er jeg faktisk ikke klar over. Du må prøve dig frem :-)
Carsten skriver
Av min arm. Drømmer jeg? Det her lyder jo helt fantastisk! Jeg behøver ikke engang chokoladen, en smule lakrids-trøffel siger maven altid JA TAK til. Det her bliver prøvet af på gæsterne i morgen. Dejlig opskrift, dejlig blog!
Louise Dam skriver
Det lyder bare dejligt Carsten. Håber de blev gode? :-)
Tina skriver
Wauv hvor ser de bare mega lækre ud :-)
Louise Dam skriver
Mange tak Tina! :-)